Vittige tyve giver Madoff en lærestreg

Wall Street-finansmanden Bernard Madoff har fået stjålet en værdifuld statue fra sit hjem fra gerningsmænd, der ville have hævn.

Foto: SHANNON STAPLETON
Det var med en løftet pegefinger, at ukendte tyve returnerede en værdifuld statue, som den bedragerisigtedefik stjålet fra sit hus nær Palm Beach i Florida for en måned siden, skriver avisen Palm Beach Post.

"Bernie, din svinder. Lær lektien: Giv stjålne ejendele tilbage til deres retmæssige ejere," skriver tyvene, der har underskrevet sig som "the Educators".

Tyvene er åbenbart blevet inspireret af den prisbelønnede tyske film "The Educators" fra 2004, hvor tre aktivister bryder ind i velhaveres villaer, hvor de i stedet for at stjæle noget flytter rundt på møblerne og efterlader moraliserende beskeder, signeret af "de opdragelsesberettigede", som på engelsk blev oversat til "educators".

Den over en meter høje kobberstatue til en værdi af 10.000 dollar (53.240 kroner) blev meldt stjålet den 22. december, godt en uge efter, at Madoff blev anholdt og sigtet for at have frarøvet investorer over 50 milliarder dollar (ca. 266 milliarder kroner).

/ritzau/