Virksomhedsbestyrelser er splittet i A- og B-hold

I en stor del af landets største danske virksomheder er bestyrelsen ifølge Finans delt i et A- og B-hold mellem aktionærvalgte og medarbejdervalgte medlemmer.

Foto: Monkey Business Images

Det viser en undersøgelse fra rekrutteringsbureauet Odgers Berndtson blandt selskaberne i fondsbørsens C20-indeks, skriver Finans.

I undersøgelsen siger knap halvdelen (43 pct.) af de medarbejdervalgte medlemmer, at de ikke bliver accepteret på lige fod med den øvrige bestyrelse. De er et nødvendigt onde, hedder det.

»Nogle af medlemmerne siger, at de ikke føler sig inkluderet i bestyrelsesarbejdet, fordi tingene bliver aftalt i komitéer og andre steder, hvor de ikke har adgang,« siger partner i Odgers Berndtson Lars Smith til erhvervsmediet Finans.

Mads Bennedsen, medarbejdervalgt i bestyrelsen i Chr. Hansen, mener, at virksomhederne går glip af værdifuld viden, når de medarbejdervalgte ikke bliver inddraget på lige fod i bestyrelsens diskussioner.

»Vi medarbejdervalgte leverer værdi, og vi kunne sikkert også levere mere, end hvad der er tilfældet nu,« siger han til Finans.