Virksomheder og Venstre i faglig konflikt

Debatten om fagforbundet 3Fs blokade af restaurant Vejlegården bringer Venstre i konflikt med de traditionelle venner hos arbejdsgiverne.

Administrende direktør i DA Jørn Neergaard Larsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Både DA og restaurationsbranchens arbejdsgivere i Horesta er imod det forslag, som Venstre og Dansk Folkeparti netop har fremsat for at undgå blokade- og sympatikonflikter. Det skriver Politiken.

»Så snart man bevæger sig ind i den type lovgivning, skal man tage stilling til et hav af spørgsmål. Altså, hvad er en konflikt, hvilke organisationer er berettiget til at varsle sådanne konflikter, under hvilke vilkår kan de gøre det? Selv om det her er minimalistisk lovgivning, er det fuldstændig sikkert, at det vil gribe om sig«, siger administrerende direktør i DA Jørn Neergaard Larsen til Politiken.

»Man skal gøre sig klart, at hvis man ændrer de nuværende regler, så risikerer vi, at konflikter, som ellers normalt bliver løst mellem parterne, skal afgøres af den til enhver tid siddende regering eller EU. Det føler vi ikke er noget attraktivt alternativ. Den berømte danske model har stået sin prøve«, siger Horesta-formand Jens Zimmer Christensen til Politiken.

Ulla Tørnæs (V) erkender, at DA og Venstre »ikke har fælles interesser her«.