Virksomheder med udlændinge er mere værd

En ny undersøgelse viser, at virksomheder med udenlandske bestyrelsesmedlemmer er mere værd på aktiemarkedet.

Foto: Colourbox
Virksomheder med udlændinge i bestyrelsen er mere værd end virksomheder med rene danske bestyrelser, mener aktiemarkedet.

En helt ny undersøgelse, som forskere har lavet af skandinaviske virksomheder, viser, at virksomheder med udlændinge i bestyrelsen bliver vurderet til i gennemsnit at være 16 procent mere værd end virksomheder uden udenlandske bestyrelsesmedlemmer.

- Jeg tror, et en af grundene er, at aktiemarkedet i dag bliver prisfastsat af udenlandske investorer. Og de ønsker at se internationale standarder i danske virksomheder, og her er internationale bestyrelser en ganske god idé, siger professor Steen Thomsen, Copenhagen Business School, en af forskerne bag undersøgelsen.

Globalisering


I de senere år er danske virksomheder begyndt at hente international assistance ind i danske virksomheders bestyrelseslokaler.

Årsagen er øget globalisering af virksomhederne, som betyder, at virksomhederne har brug for bestyrelsesmedlemmer med international erfaring.

– Når investorerne vurderer virksomhederne med internationale bestyrelser højere, hænger det også sammen med, at de godt ved, at udenlandske bestyrelsesmedlemmer er en forudsætning for at drive virksomhed i en globaliseret verden. Der er brug for kandidater med international erfaring og et globalt mindset, siger chefkonsulent Vagn Riis, DI.

Læs mere om emnet:

Kloge udenlandske hjerner i høj kurs

Flere udlændinge arbejder ulovligt i Danmark

Danmark kan tjene kassen på udenlandske eksperter