Virksomheder åbner for flere kvinder i danske bestyrelser

Mastodonter i det private erhvervsliv går nu sammen med regeringen om at arbejde målrettet for flere kvindelige bestyrelsesmedlemmer.

Lykke Friis Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Samarbejdet bliver det hidtil mest omfattende af sin slags om at fremme antallet af kvinder i danske virksomheders bestyrelser. Ligestillingsminister Lykke Friis (V) har bl.a. fået 17 af de største virksomheder - herunder A.P. Møller - Mærsk, Danske Bank og Carlsberg - rekrutteringsbureauer, kapitalfonde og institutionelle investorer til at skrive under på en erklæring om at øge andelen af kvinder, som indgår i kandidatfeltet til bestyrelsesposter.

Underskriverne vil desuden arbejde for at styrke fødekæden af mulige kvindelige bestyrelsesmedlemmer ved at hæve antallet af kvindelige ledere.

»Danmark udfordres i stigende grad af den internationale konkurrence. Derfor skal alle talenter i spil, både i bestyrelseslokalerne og på ledelsesgangene. Jeg har samlet alle aktører i rekrutteringskæden: Store virksomheder, institutionelle investorer, forskere, kapitalfonde og headhuntere. Det er vigtigt, at dette initiativ ikke vokser ud af Christiansborg, men kommer fra virkeligheden,« siger Lykke Friis til Jyllands-Posten.

Sten Scheibye er formand for komiteen for god selskabsledelse og har medvirket til udarbejdelsen af anbefalingerne. Han siger til Jyllands-Posten:

»Jeg er ikke i tvivl om, at vi har brug for at stimulere virksomhederne til at øge diversiteten og tage flere kvinder ind i bestyrelserne.