Virksomheden skal arbejde døgnet rundt

Tv-iværksætter. Smykkedesigner Vicki Zoé Ziska får mandag aften råd i tv-programmet »Når bundlinjen bløder.« Hun lærer blandt andet at bringe kompetente medarbejdere ind i virksomheden, så der arbejdes videre, når hun holder fri.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den sidste udsendelse i rækken af DR2 programmerne, »Når bundlinjen bløder« tager fat i smykkedesigner Vicki Zoé Ziska fra virksomheden Snygg og hendes udfordringer med at prioritere og afgive arbejdsopgaver.

Snyggs første kollektion var en stor succes. Men smykker er dyre og besværlige at producere, og fallitten truede forude. Derfor var det tiltrængt, da Hummels direktør, Christian Stadil, sagde ja til at medvirke i programmet.

»Jeg var en lidt naiv idealist med en ide om, at jeg kunne bruge min arbejdsdag på at lave smykker, og samtidigt styre virksomheden. Christian har givet mig et meget mere realistisk billede, af hvordan verdenen ser ud,« siger Vicki Zoé Ziska.

»Jeg blev meget hurtigt tvunget til at vælge mellem at lave alting selv og så at få fat i nogle agenter og assistenter,« siger Vicki Zoé Ziska.

Ifølge Christian Stadil lå smykkeiværksætterens største udfordring i at finde frem til de arbejdsopgaver, der ligger udenfor hendes kernekompetence, og så afgive dem til medarbejdere.

En af de ting som Hummeldirektøren gjorde for at skubbe Vicki Zoé Ziksa og Snygg frem i verden, var at opstille en række mål for virksomheden, der tilsammen skulle skyde omsætningen op på 250.000 kroner.

»De mål vi satte, blev stort set nået. Jeg har fået styr på salget, og kendskabet til mit design er begyndt at brede sig udover landets grænser. Omsætningen nåede desværre kun op på 200.000 kroner, men der er sket rigtigt meget,« siger Vicki Zoé Ziska. Christian Stadil har store forventninger til Snyggs fremtid:

»Der er sket virkeligt meget, og hun er godt på vej. Jeg kan slet ikke slippe hende igen, og det bliver meget interessant at følge fremover.«