Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Huse og lejligheder i de mest attraktive områder i London går nemlig p.t. som varmt brød.
Det er nyhedsbureauet Bloomberg der henviser til tal fra ejendomsmægleren Knight Frank i London, der har oplevet en rivende udvikling i februar, som peger på det bedste år, set med ejendomsmægler- og sælger-briller, i 28 år.
Priserne i de dyre områder som Chelsea og Kensington steg med 2,6 pct. bare på én måned - holder det tempo året ud vil de eksklusive huse, som i forvejen ligger paneler til nogle af de højeste kvadratmeterpriser i verden, være mere end 30 pct. dyrere, når 2007 bliver til 2008.
Faktisk kan London allerede i dag kalde sig verdens dyreste by at bo i, men også på boligfronten ser det ud til, at den engelske hovedstad er på vej til at slå New York, når det gælder kvadratmeter-priser på luksus-lejligheder. Ifølge Bloomberg koster de dyreste lejligheder i New York, med udsigt over Central Park, i dag mindre end de nye trendy lejligheder nær Central Park i London.
Der er flere ting, der trækker udviklingen. For det første er London i den grad ved at overtage New Yorks status som verdens finansielle centrum, bl.a. børsnoteres der i dag væsentlig flere selskaber på London Stock Exchange end på børserne i New York. Det betyder, at de omkring 350.000 mennesker, der arbejder i bl.a. investeringsbankerne i City of London, byens finans-kvarter, vokser dag fra dag. Altså vokser en indkomstgruppe med meget høje lønninger markant - og det er noget der flyver direkte ind i boligpriserne.
"Hvis du leder efter et hus i det centrale London for tiden, så får du et problem. Der er ingen huse til salg," siger Aubrey Adams, adm. direktør for Englands største ejendomsmæglerkæde Savils Plc.
Det spiller også en rolle, at den engelske skattelovgivning gør, at meget formuende mennesker kan flytte til landet og næsten slippe for at betale skat. Det har en række verdens-kendte milliardærer benyttet sig af som Chelsea-ejeren Roman Abramovich, Lakshmi Mittal, indisk ejer af verdens største stålproducent og Heineken-arvingen Charlene de Carvalho.