Vil Strandvejen acceptere Wilson?

Dansk headhunter i Østen er spændt på, om de danske virksomheder vil kæmpe for at få den tidligere ØK-boss Mark Wilson i bestyrelsen.

"Mange virksomheder går efter såkaldte trofæ-navne til deres bestyrelser. Så de vil måske foretrække at få en anerkendt topchef fra Shanghai eller Hong Kong i deres bestyrelse, hvis de har betydelige interesser i den del af verden. Det er nok ikke alle, der tænker på den dygtige englænder, Mark Wilson, der har lavet en imponerende turn around for en stor dansk virksomhed. Men hvis Strandvejen accepterer at Mark Wilson er alle tiders, så burde der blive rift om ham," siger Michael Ascot, dansk top-headhunter i Thailand for Advantage Amrop Hever, der i sin tid fandt Mark Wilson til ØK.

Tidligere på ugen stoppede Mark Wilson i Numico, det hollandske selskab der for cirka et år siden købte Dumex-brandet ud af ØK for 9 mia. kr. Mark Wilson foretrækker at være den øverste leder i en virksomhed, så han affandt sig aldrig med rollen som nummer to i Numico under topchefen Jan Bennink. Det sagde han ærligt tidligere på ugen til Business.dk.

"Hvis du kigger på ham som dansk bestyrelsesmedlem, så er der nogle virksomheder, der burde løbe hurtigt efter ham. Han kender Asien, han kender Danmark , han har levet med en dansk bestyrelse og danske aktionærer, så han brude være en absolut topkandidat til en bestyrelses-post i en dansk virksomhed med asiatiske interesser," siger Michael Bern Ascot.

"Jeg mener, at Mark Wilson er undervurderet. Han har arbejdet med en gammel virksomhed, der ikke ville ændre sig, men han har fået ændret en masse ting og vendt virksomheden rundt," siger Michael Bern Ascot om Mark Wilson.

"Han har fået en international profil, men måske en lidt mere smal profil, det kan være hans problem i forhold til at finde et nyt topjob. Hvis du kigger på hans præstationer, så kan han sagtens få et topjob i Østen, men hvor nemt er det at finde Mark Wilson, hvis man ikke kender ham," spørger Michael Bern Ascot.