Vikar-boss malkede vikarer for millionbeløb

Firmaet Danstaff, der blandt andet skaffer vikarer til Netto, har snydt mindst 70 ansatte for et millionbeløb i pension og feriepenge.

Mange danskere foretrækker discountbutikker som Netto og Fakta frem for dyrere supermarkeder. Her er vi i Netto i gentofte mandag eftermiddag, hvor butikken er velbesøgt. Michael Krog bor i Gentofte og handler for det meste i Discountbutikker som Netto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

3F og andre forbund har rejst sag mod Danstaff, der har to konkurser bag sig, om over en million kroner. Et beløb, der alene dækker manglende pension til ansatte fra august til november 2010. Sagen er på vej i Arbejdsretten.

Men det er langt fra eneste problem. Papirer fra den første konkurs viser, at Danstaff også manglede at indbetale 385.433 kroner til ATP.

Danstaff har haft vikarer i sving siden 2007. Blandt andet hos Netto og Frode Laursen. Og 3F Høje Taastrup har medlemmer, der er blevet snydt for både pension og feriepenge. Derfor er Danstaff nu meldt til politiet.

Vikarbossen, Henning Frølund Nielsen, hævder, at firmaet betaler løn og pension til tiden. Og så giver han finanskrisen, fejlinvesteringer og tab på store kunder skylden, når det gælder konkurserne.