Vidensdeling er afgørende

Chefer skal ikke gå ind i et netværk for at placere sig selv og lave handler i porten, fremhæver tidligere koncernchef i Tryg Stine Bosse.

Den tidligere topchef i forsikringsselskabet Tryg Stine Bosse meldte sig ud af netværket i en VL-gruppe på grund af manglende tid til at deltage i møderne. Foto: Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er nemmest med de uformelle netværk. Det er ikke godt at være med i et formelt netværk, hvis man ikke har tid til at møde op. Det giver skår i ens troværdighed.

Sådan lyder det fra tidligere topchef i forsikringsselskabet Tryg Stine Bosse. Efter at have trukket sig tilbage som koncernchef for landets største forsikringsselskab er hun nu professionelt bestyrelsesmedlem og formand for Flügger Danmark og Det Kongelige Teater.

Mens hun var i Tryg, var hun i en række år med i en af VL Grupperne, men stoppede, fordi det var svært at få tiden til at slå til, og hun derfor for ofte var nødt til at melde afbud.

I dag dyrker hun i stedet to netværk. Et uformelt netværk, der bare hedder Netværket og består af 30 koncernchefer, CEOer og bestyrelsesformænd. Netværket mødes fire gange om året på de enkelte virksomheder og rejser sammen til udlandet hvert andet år.

Det andet netværk er et for kvindelige chefer i Skandinavien. Et netværk som Stine Bosse længe var meget tøvende over for. Hun lægger ikke skjul på, at det afgørende ved at være med i netværk er vidensdeling og det faglige.

»Man skal ikke gå ind i et netværk for at få sig selv placeret det ene eller det andet sted. Det handler ikke om at få lavet en masse aftaler i porten. Det er ikke sundt. Det afgørende ved netværk er at få skabt nogle kontakter, som man kan lave en sparring med omkring problemer, man møder i dagligdagen,« siger Stine Bosse.

»Hvis jeg i Tryg eksempelvis stod over for nogle store IT-problemer, kunne jeg gå til selskabets IT-afdeling og tale med dem om det. Men jeg kunne også have brug for andre øjne på problemet. Få det set udefra og finde ud af, hvad man kan gøre. Hvad kan løses indenfor i virksomheden og hvad udenfor. Det er her, netværk kommer ind, fordi den slags er svært at diskutere med koncernens egne medarbejdere,« siger Stine Bosse.

»I Netværket har vi også oplevet den situation, at nogen blev fyret og pludselig stod uden job. Det måtte vi ligeledes kunne håndtere,« siger Stine Bosse, der giver det råd til unge erhvervsfolk, at de i begyndelsen af karrieren skal opbygge og dyrke de interne netværk i den virksomhed, hvor de er ansat.

Når de er nået op på mellemlederniveau i den øverste halvdel, gælder det om at begynde at dyrke de mere eksterne netværk.