Vi har ikke tid til at holde pauser

Stress og jag - hver tredje dansker får ikke holdt små pauser i løbet af arbejdsdagen.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frokosten ryger indenbords i lynfart foran computeren eller bag rattet i firmabilen. Mere end hver tredje ansatte holder ingen pauser udover en hurtig frokostpause.

Det viser en ny undersøgelse, som analysebureauet fra Wilke har lavet for Avisen.dk. Her er 426 repræsentativt udvalgte danskere blevet spurgt om, hvor mange pauser de holder udover frokostpausen.

En tredjedel, 35 procent, svarer, at de slet ikke holder pauser. Og det er en rigtig dårlig idé, fastslår stressekspert og psykolog Jeanett Bonnichsen.

"Det er meget usundt ikke at få holdt pauser i løbet af arbejdsdagen. Mange danskere er meget optaget af deres job, fordi det er så medrivende og spændende, eller fordi de har for travlt og er meget ansvarsfulde. Derfor får de måske kun hugget en sandwich i sig og får ikke koblet af i løbet af dagen," siger Jeanett Bonnichsen, der er direktør i Center for Stress og Trivsel, til Avisen.dk.

Hun peger på arbejdspladskulturen som en synder, der kan være svær at få bugt med.

"Hvis hjernen ikke får en pause en gang imellem, bliver vi stressede. Det medfører en konstant belastning. Det er ikke farligt på kort sigt, men på længere sigt er det skidt. Hjernen fungerer bedst, hvis den laver noget andet og så vender tilbage til arbejdet igen", siger psykologen.

Din arbejdsgiver får også en bedre medarbejder ved at lade dig koble 10-15 minutter både formiddag og eftermiddag, understreger Jeanett Bonnichsen.