Vi er gladere på jobbet end hjemme

Den største personlige anerkendelse oplever vi, at vi får på arbejdspladsen – ikke hjemme i familiens skød.

Selv om vi har travlt, stresser og føler os pressede på tid til at løse arbejdsopgaverne, er det netop på jobbet, vi oftest er tilfredse. Det viser en ny rapport om familieliv og arbejde, som EU’s arbejdsmarkedsanalyseinstitut, Eurofond har lavet, skriver Magasinet Arbejdsmiljø.

At det er på arbejdspladsen og ikke derhjemme, vi er gladest, overrasker ikke lykkeforsker ved Handelshøjskolen, Aarhus Universitet, lektor Christian Bjørnskov.

”Selv om vi arbejder hårdt og måske ikke altid laver noget, der er særligt spændende, så er jobbet stadig et sted, hvor vi får anerkendelse enten i form af et klap på skulderen eller en bonus. Vi kan se, vi når vores mål. Det kan man ikke med familien,” siger han til Magasinet Arbejdsmiljø, hvor han uddyber, at folk dog ikke er meget for at indrømme, at det er sådan, de har det.

I de nordiske lande er problemet, at der ikke er tid nok både til familie- og arbejde. Imens er problemet i Central- og Østeuropa i højere grad, at de er helt udkørte, når de kommer hjem fra arbejde, fordi deres job er fysisk hårdere eller fordi arbejdsmiljøet er ringere.

Undersøgelsen viser desuden, at folk, der har et arbejde, generelt er lykkeligere, end de, der ikke har et.