Vi arbejder kun to timer om dagen

Svensk undersøgelse bekræfter chefernes skræk. Ud af en hel arbejdsdag arbejder kontoransatte kun på det, de er ansat til, 25 procent af tiden.

Mødebordet er en af de helt store tidsrøvere, når det gælder kontoransatte. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er meget spildtid i kontorarbejde – faktisk 75 procent. Det er konklusionen på en undersøgelse som det svenske konsulentfirma Ming Company har foretaget, skriver chef.dk.

Undersøgelsen bygger på tidsstudier over et halvt år på syv virksomheder i både den private og offentlige sektor. Ming Company har kategoriseret medarbejdernes handlinger, og skærer man ind til benet er det kun 25 procent af en arbejdsdag, der går på at udføre de kerneopgaver, medarbejderne er ansat til.

Resten af tiden går alle mulige andre ting – nogle mere faglige end andre. Halvdelen af arbejdsdagen går på mødeaktivitet, læse e-mail, tale i telefon og på spontane samtaler. Derudover ryger der halvanden time på at planlægge ens arbejde samt at sammenholde data. Endelig bruger de svenske kontoransatte tre kvarter af deres tid på gerninger, der falder ind under kategorien ”bevægelse”.

Tilbage er der altså kun knap to timer til kerneopgaverne.

Undersøgelsen viser også, at chefer har en anden adfærd end deres ansatte. Jo højere man er i hierarkiet, desto mere tid bruger man på kommunikation, procedurer og bevægelser.

Konsulentfirmaet bag undersøgelsen mener, at undersøgelsen viser, at der faktisk er masser af plads til effektiviseringer i virksomheder som dem, der er i undersøgelsen. Det peger på, at det kan være værd at stoppe op af og til og tænke over, hvad ens kerneopgaver er, og om man ikke skal prioritere dem frem for de øvrige ting, der ikke nødvendigvis er lige så vigtige.