Vestas vippet af tronen som drømmejob

Sidste år var det Vestas, der var drømmearbejdspladsen, når det kom til de studerendes ønsker. Sådan er det ikke mere.

Foto: VICTOR RUIZ CABALLERO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

A.P. Møller – Mærsk. Det koncernnavn suger de studerende til sig i sådan en grad, at den danske rederikæmpe i år kan noteres sig, at den er de studerendes ønskearbejdsplads. Det fremgår af analysebureauet Universums årlige undersøgelse. Knap 7.000 studerende fra de danske videregående uddannelser med en gennemsnitsalder på 24 år har deltaget i undersøgelsen, der afspejler, hvilket image selskaberne har.
Se billederne: De mest eftertragtede arbejdspladser Undersøgelsen viser, at sidste års vinder er blevet vippet af tronen. Vindmølleproducenten Vestas toppede listen sidste år, men i år er det kun blevet til en femteplads. Vestas har da også haft et omtumlet år med nedjusteringer og begyndende usikkerhed om, hvorvidt den danske vindmøllekæmpe vil kunne bevare sin førende position. Legetøjsfabrikanten Lego beholder sin tredjeplads i årets undersøgelse, mens medicinalselskabet Novo Nordisk hopper et trin op af stigen til pladsen som nummer fire. Analysebureauet noterer sig, at årets undersøgelse også er anderledes end tidligere, idet både bankverdenen og konsulenthusene atter viser sig i øvre del af listen. Dermed vurderer Universum, at de studerende er ved at komme sig over det chok, som finanskrisen i 2008 udløste.
”Vi kan se i årets undersøgelse, at krisetegnene er ovre, idet finanssektoren og konsulentbranchen har indhentet de pladser, de har tabt de senere år, fordi de var hårdt ramt af krisen,” siger analysebureauets landechef Jakob Rasborg ifølge Børsen. Derudover indikerer undersøgelsen også, at det ikke mere er så attraktivt at søge ind i det offentlige. Den tendens er dog mest tydelig, når det er mænd, der svarer på spørgsmålene. På trods af besparelser i det det offentlige – og udsigten til yderligere nedskæringer – er der stadig en del kvinder, der mener, at der kan vente en spændende fremtid i det offentlige. Se top 10-listen fra undersøgelsen her.

INFOshop: Studerende om deres privatøkonomi og job