Verdens rigeste mand køber nyt - dyrt - hus

Kunne det friste med en centralt placeret villa tæt på indkøbsmuligheder og med egen have - til en kvart milliard kroner?

Carlos Slim Palæ, pris: Knap 250 mio. kroner. Verdens rigeste mand og hans forretningspartnere betalte knap 250 mio. kroner for en bygning over for Metropolitan Museum of Art på Fifth Avenue i New York. Ifølge Slim er det en investering og ikke et hjem for ham. Den tidligere ejer var ejendomsmatadoren Tamir Sapir, som fik pengeproblemer. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens rigeste mand, Tele-milliardæren Carlos Slim, har netop ladet sig friste. Det koster ham 44 mio. dollar – eller en kvart milliard kroner.

Det er prisen for den eneste private pragtvilla på Fifth Avenue på Manhatten i New York. Villaen ligger på hjørnet af East 82nd street lige overfor Metropolitan Museum of Art.

Huset er 5.700 kvadratmeter, men udmærker sig ved kun at være knap 9 meter bredt. Det forhindrer dog ikke, at der er plads til 12 soveværelser, 11 pejse og 3 terrasser på de 8 etager. Det skriver DailyFinance.

Den historiske villa er kendt som Duke Semans Mansion og er bygget i 1901 af tobak-magnaten Benjamin Duke. Der indløb angiveligt et bud på 37 mio. dollar fra Rusland, inden det lykkedes Carlos Slim, at sikre sig ejendommen.

Det er fortsat uklart om han agter at bo i ejendommen eller har købt den som investering for at øge den formue på 53 milliarder dollar, som han ifølge Forbes er god for.

Duke Semans Mansion er ikke den eneste bygning på vejen, der nu har Carlos Slim som ejer. I sidste måned købte hans ejendomsdivision en 11-etagers kontorbygning for 140 mio. dollar (800 mio. kr.) længere ned ad gaden.