Verdens dyreste ure

Kostbar tid får en anden betydning, når man betaler tocifrede millionbeløb for et ur.

Verdens dyreste ur kommer selvfølgelig fra kukurets hjemland Schweiz. Det er fortsat et Tour de l'Ile fra den schweiziske producent Vacheron Constantin, skriver Luksusmagasinet QXO. Uret blev lanceret i 2005 for at markere Vacheron Constantins 250 års jubilæum, og der var på forhånd sikret en fremtid som en sjældenhed, da det kun blev fremstillet syv eksemplarer.

Design og produktion tog 10 år, og i det lys er en pris på 1,5 millioner dollar svarende til over 8 millioner kroner måske ikke dyrt.

Hvis man kigger på ældre ure, er det under alle omstændigheder billigt. I 1999 solgte auktionshuset Sotheby's et lommeur af mærket Patek Philippe for 11.003.500 dollar svarende til over 60 millioner kroner.

Dette ur - selvfølgelig af guld - tog fem år at fremstille i 1920erne og blev dengang regnet for verdens mest komplicerede urværk med ikke færre end 24 komplikationer, dvs. mekaniske funktioner ud over timer, minutter og sekunder.

Gulduret indeholder blandt andet månefase, split-sekunder og minut-repetitioner, og til sammenligning indeholder det førstnævnte Tour de l'Ile fra Vacheron Constantin "kun" 16 komplikationer.