Verdens dyreste kebab koster 6.400 kroner

Den britiske kok Andy Bates har opsporet nogle af verdens fineste ingredienser for at vise, hvordan gadens fast food kan forvandles til gourmetmad. Hans kebab indeholder både guld og champagne.

Foto: INA FASSBENDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kødet er kommer fra et mælkeopdrættet lam i Pyrenæerne og dressingen en yoghurt med mint og agurk - tilsat champagne.

Andy Bates' kebab er med andre ord i en lidt anden klasse end den durum-rulle, du griber på vej hjem fra en våd aften i byen.

Og prisen er også en tand højere. 750 pund - eller 6.375 kr. - koster det, at sætte tænderne i gourmet-kebaben.

Ingrediens-listen tæller angiveligt safran, mikro-karse - og guld. Det skriver metro.co.uk.

"Det tog en del tid at opspore de ingredienser, der kunne sikre, at den her kebab blev den allermest eksklusive, men jeg elskede hvert eneste minut af det" siger Andy Bates.

Den fine kebab blev præsenteret ved lanceringen af tv-programmet the Great Food Truck Race på den britiske mad-kanal the Food Network UK.