Verdens bedste kokkeassistent

Talent 100: Igen i år hylder vi 100 unge talenter fra alle hjørner af dansk erhvervsliv. Et af talenterne er 23-årige Christian Wellendorf Bak, kok, Bocuse d'Or Danmark.

Kategori: Specialister

Med sine kun 23 år er Christian Wellendorf Bak en af de yngste i puljen af talenter.

På få har han modtaget et hav af priser for sine færdigheder i køkkenet. Og i februar nåede han nye højder, da han var med på vinderholdet ved det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d'Or, og løb med prisen som verdens bedste »commis« eller kokkeassistent.

Interessen for at lave mad har han haft, så længe han kan huske.

»Helt fra jeg var lille, var jeg ude at fiske med min far, jeg og kiggede ham over skulderen, da han lavede fiskene til aftensmad. Og jeg var i skoven og plukke bær med mine bedsteforældre og hjalp til, da bærrene blev lavet til marmelade. Så det var et ret naturligt valg for mig at blive kok,« siger Christian Wellendorf, som aldrig har oplevet en glæde, som da hans hold vandt Bocuse d'Or.

Som kok har hans succes imidlertid længe ligget i kortene, siger uddannelseschef i HORESTA Marianne Kragh, som har fulgt Wellendorf, siden han var kokkeelev.

»Han er simpelthen ikke til at bringe ude af ligevægt. Det så man til VM for kokkelever i Abu Dhabi, hvor hans skab gik i baglås midt i konkurrencen. Men han holdt hovedet helt koldt og endte alligevel med at blive nummer tre,« siger hun.

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.