Verdens bedste arbejdsplads er fundet

En ledelse, der motiverer, uddelegerer ansvar og skaber en sund kultur. De gyldne ord kan Google pryde sig med. For fjerde år i træk topper Google på Great Place to Works multinationale liste som værende verdens bedste arbejdsplads.

Foto: DADO RUVIC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Smilende og tilfredse Google-medarbejdere spadserer gladeligt på vej til arbejde. For fjerde gang er Google blevet kåret som den bedste arbejdsplads i verden. Det er på rådgivnings- og konsulentvirksomheden Great Place to Works multinationale liste, at Google topper.

»Hos Google gennemsyrer der en kultur, hvor fokus er at inspirere og motivere sine medarbejdere. Google er ikke noget uden medarbejderne, og det ved medarbejderne. De kan se, hvordan de bidrager, og at de ikke blot er en brik i en større virksomhed,« siger Great Place to Works. adm. direktør, Ditte Vigsø.

I alt har 4100 virksomheder verden over været med i undersøgelsen. Og det er medarbejderne selv, der har vurderet deres egen arbejdsplads ved at rangere forskellige udsagn. Udsagn som; der er gode udviklingsmuligheder, ledelsen er let at gå til etc.

Når man hører om virksomheden Google, popper der hos mange farverige legerum op med masser af idéer ud af boksen. Men det er kun toppen af isbjerget, ifølge Ditte Vigsø. Google er meget mere end det.

»Ledelsen er den afgørende faktor for at skabe de gode rammer - den gode arbejdsplads. Et nøgleord er empowerment. Medarbejderne får ansvar, fordi ledelsen er god til at uddelegere. De får en funktion, og de er med til at udvikle Googles produkter. Det skaber en sund kultur, hvor tillid, stolthed og fællesskab er i fokus,« uddyber hun.

De virksomheder, der har været med i undersøgelsen, har betalt Great Place to Work for at få gennemført medarbejderundersøgelsen og evalueret deres kultur. Selv sammenligner Great Place to Work det med marathonløbere, der tilmelder sig for at vinde et løb.

 

Danskere er for skeptiske

 

Hvornår en dansk virksomhed topper den multinationale liste er svært at sige, for danskere har en tendens til at se huller i osten og være lidt skeptiske. Men det handler også om at få skabt en bedre bevidsthed på de danske arbejdspladser - for vi er bedre, end vi tror, siger Ditte Vigsø:

»Der gemmer sig et stort potentiale for danske arbejdspladser at blive bevidste om, hvad det er for en arbejdskultur, de gerne vil have. Men også en bevidsthed om at bruge de kompetencer og det potentiale, medarbejderne har. Det skal fremhæves og vises, at medarbejderne spiller en vigtig rolle for hele arbejdspladsen og dens mål«.

»Men vi har mange gode arbejdspladser i Danmark, og det kunne være fedt, hvis vi kunne slå de amerikanske,« afslutter hun.