Verden kalder

De globale: Drømmer du om en international karriere? Berlingske Nyhedsmagasin har identificeret 50 danskere med internationale topposter, der deler ud af deres erfaringer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Direktøren for udvikling i tysk softwaregigant
Navnet snyder lidt. Jim Hagemann Snabe. Det klinger tysk. Men Snabe er ærkedansk med rødder i Bramming i Vestjylland.

På den globale karrierestige er han nået langt som medlem af den syv mand store direktion i Europas største og verdens fjerdestørste softwarevirksomhed, tyske SAP. Her har han det globale ansvar for al produktudvikling, teknologi og applikationsudvikling. Han er chef for 13.000 medarbejdere.

Virksomhedens hovedsæde ligger syd for Frankfurt i Walldorf og skyder til vejrs, lige præcis hvor en af Europas store hovedveje, A5, skærer sig igennem landskabet.

Normalt ville det være her, Jim Hagemann Snabe havde sin daglige gang, men sådan er det ikke. Hans base er i Danmark.

Han bor i Klampenborg og betaler skat i Danmark. Godt nok har han en deltidsbolig i Heidelberg. Men det er fra Kastrup Lufthavn, han rejser ud i verden og passer sit globale job. Hvad enten det er til hovedsædet i Tyskland, til Indien, til Kina eller til USA og Canada – lande, hvor SAP’s store udviklingsafdelinger er placeret.

Det er tre år siden, at han og familien vendte tilbage til Danmark.

Beslutningen var en del af familieoverenskomsten. Jim Hagemann Snabe var sig udmærket bevidst, at han var den, der trak de største veksler på familien. Og da hustruen havde afsluttet sin ph.d. i Tyskland, holdt man familieråd.

”Vi diskuterede, hvordan alle i familien ville komme til at fungere bedst, og hvordan vi optimalt kunne tilgodese alles ønsker. Det skulle ikke blot handle om mine lyster og mine værdier på bekostning af hele familiens værdier.”

Argumenterne for at vende tilbage til Danmark var betydelige, men også dilemmafyldt for Snabe. Han var og er utroligt glad for jobbet og sin karriere i SAP.

Læs hele artiklen om Jim Hagemann Snabes overvejelser og erfaringer i Berlingske Nyhedsmagasins særnummer "De globale", der udkommer fredag 25. september.

Prøv Berlingske Nyhedsmagasin i 2 måneder eller læs Berlingske Nyhedsmagasin som e-magasin.