Vejlegårdens ejer: 3F truede mig fra starten

Vejlegårdens ejer Amin Skov har tirsdag siddet i vidneskranken i sagen om konflikten på Vejlegården, hvor Kristelig Arbejdsgiverforening forsøger at få dømt 3Fs konfliktmetoder ulovlige.

Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vejlegårdens ejer, Amin Skov, har i Arbejdsretten forklaret, at han få uger efter, at han overtog den konkursramte restaurant i starten af november 2011, blev kontaktet af 3F.

"Jeg blev kontaktet af 3F omkring d. 23. november og sagde ja til et møde. Vi var jo trods alt naboer. Henning Troelsen fra 3F Vejle kommer til mødet og fortæller så, at han anerkender den kristelige overenskomst. Og jeg skulle vide at mit valg havde konsekvenser. Så jeg afbrød mødet, " siger Amin Skov.

Han valgte den kristelige overenskomst, fordi han tidligere har været medlem af den kristelige a-kasse, lyder forklaringen.


Han har også forklaret, at to kokke, som han overtog i forbindelse med virksomheden sidste år, blev tilbudt samme løn, men fik fortalt, at det var ny overenskomst og ny ejer. Ifølge Amin Skov accepterede de ansatte vilkårene.

Desuden er det i retten kommet frem, at Vejlegården på grund af 3Fs sympatikonflikter nu må betale mere for sine leverancer af øl og vand og taber godt 30.000 om året i bonusordninger fra Carlsberg og Tuborg. Amin Skov bliver nødt til selv at hente sine leverancer.

"Og når mine annoncer ikke længere kan komme i Vejle Amts Folkeblad, så har det også betydning for vores økonomi," sagder han fra vidneskranken. Endvidere har 3F også forhindret ham i at få post, herunder fra det offentlige og regninger, som han derfor ikke har kunnet betale.

Endelig betød sympatikonflikten, at restauranten ikke har kunnet få hentet affald, og at 3F har overvåget og chikaneret alle Vejlegårdens leverandører.

LO fører sagen for 3F og Henning Troelsen skal senere i dag og i aften i vidneskranken. Afhøringerne kan fortsætte indtil i morgen. Ude foran Arbejdsretten har der hele dagen været demonstrationer fra forskellige LO-forbund.