Vejlegården klar med kaffe til 3F-boss

De stridende parter i Restaurant Vejlegården-konflikten vil gerne mødes, men restauratør Amin Skov afviser, at mødet kan ende med, han skifter fra Krifa til 3F.

Foto: Bo Amstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kigger 3F-formand Poul Erik Skov Christensen forbi Restaurant Vejlegården, er ejer og restauratør Amin Skov klar med kaffe og kransekage, men heller ikke så meget mere.

Meldingen kommer, efter 3F-formanden har opfordret parterne til at sætte sig omkring det samme bord for at finde en løsning på striden, der dag for dag bliver mere uforsonlig. Konflikten startede, da Vejlegården valgte Krifa fremfor 3F. Siden er der etableret blokade, beskyldningerne fyger i luften, folk trues på livet, og eksperter mener, at konflikten har bragt hele den danske model i spil.

- Amin bliver nødt til at give sig, og vi bliver nødt til at give os, har Poul Erik Skov Christensen gentagne gange sagt, siden han onsdag aften præsenterede idéen om at mødes.

- Jeg er klar til at forhandle i den forstand, at han skal anerkende det frie valg samt mit valg. Poul Erik Skov Christensen er altid velkommen til kaffe og kransekage på Restaurant Vejlegården. Vi skelner ikke mellem, hvilke fagforeninger man er medlem af, eller hvilken politisk overbevisning man har, sagde Amin Skov, da han torsdag svarede på spørgsmål fra BTs læsere.

Krifa bakker idéen om et møde op, men stiller krav:

- Det er en klar forudsætning fra vores side, at det er vores overenskomst, der er den fortsættende. Så må vi se, hvad 3F har med i posen, siger formand Søren Fibiger Olesen.

Under seancen med BTs læsere blev Amin Skov også spurgt, om han kan finde på at droppe Krifa, hvis 3Fs formand kommer med et godt tilbud.

- Nej, det kan jeg ikke. Jeg udøver bare min ret til det frie valg samt ytringsfrihed. Det er 3F, der burde acceptere, at der er andre aktører på markedet. 3F burde motivere sig til medlemmer - ikke tvinge, svarede Amin Skov og lagde ikke skjul på, at han er skuffet over 3Fs behandling:

- Jeg føler mig behandlet som en andenrangsborger. Som en bonde i en tid, hvor man var stavnsbundet. Ingen respekt. Intet samarbejde og på ingen måde nogen vilje. 3F burde skamme sig for at kalde sig selv Danmarks stærkeste fagforbund. Med stor magt kommer endnu større ansvar. Et ansvar, som jeg ikke føler, at 3F på nogle punkter lever op til midt i en økonomisk krise i 2012, sagde han og fortalte, at han tidligere har stemt socialdemokratisk.

Amin Skov kalder den danske model, hvor arbejdsmarkedets parter aftaler spillereglerne, for »pragtfuld«.

- Den er forbillede for resten af verden. Den har sikret danske arbejdere gunstige forhold. Jeg synes, den skal bevares. Men hvor jeg ser modernisering, ser 3F regulering. Hvor jeg ser forbedring, ser 3F begrænsninger. Det er synd, at den danske model måske dør i hænderne på dem, der selv skabte den. Jeg appellerer til LO om at forny sig, samt forny den danske model, så den kan bestå i endnu 100 år, svarede han.

Det er uklart, hvornår de stridende parter mødes. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Amin Skov.