Vandrerhjem indrettes i jumbojet

Cockpittet bliver en særlig suite i flyet, der får 80 sengepladser og ville kunne ses ved indflyvningen til Arlanda-lufthavnen i Sverige. Et tidligere fly er blevet fyldt med slik.

Foto: Bent K. Rasmussen
De er skøre, de svenskere! Seneste påfund er at indrette et vandrerhjem i en udtjent jumbojet.

Ideen kommer fra Oscar Diös, som bor i Uppsala. Han har nu fået accept fra såvel Luftfartsverket som Vägverket.

Ifølge Uppsala Nya Tidning skal over 500 stolesæder fjernes fra det store Boeing 747-fly. Det indrettes til gengæld med 80 senge, og cockpittet bliver en særlig suite, hvor en del af piloternes udstyr forbliver intakt for at fastholde stemningen.

Vandrerhjemmet vil kunne ses under indflyvningen til Arlanda-lufthavnen, som er Sveriges mest trafikerede.

Svenskerne har tidligere vist talent for at udnytte gamle fly. Længere mod sydvest, langs motorvejen ved Fagerhult i Slåne på vejen mod Malmö og Danmark, er et noget mindre fly parkeret, så det kan ses fra motorvejen. Benytter man afkørsel 73 her, får børnene sig en oplevelse, som de sent vil glemme. Hele flyet er nemlig indrettet til ... sliksalg. Alle sæder i Godisflyget (Slikflyet) er pillet ud, og langs begge vinduesrækker står nu spand efter spand fyldt med slik, så man selv kan fylde posen op. Til svenske priser, vel at mærke, nemlig 3,90 svenske kroner pr. 100 gram!