Vælg job som du vælger partner

Når du vælger partner, vælger du også en bestemt livsstil. Det samme gør du, når du vælger job, så det gælder om at være omhyggelig i jagten på det perfekte job.

Foto: Colorbox. Det gælder om at vælge den rette arbejdsgiver.
Læs mere
Fold sammen
Lige som to mennesker kan være det perfekte match, gælder det også om at vælge den mest optimale virksomhed. Ifølge Kenneth V. Mortensen, der er managing partner i Boyden International, som har rådgivet i at udvælge ledere på top- og mellemniveau, er der helt specifikke regler, der gælder, når virksomheder og kandidater skal finde sammen. Ifølge ham er det ikke ligegyldigt, hvilken virksomhed, du spadserer ind i hver morgen.

”Lige som dit liv former sig forskelligt alt efter hvilken mand – og familie, du vælger at være sammen med, så får dit job også betydning for dit livsvalg,” siger han.

Alligevel oplever han, at mange er mindre omhyggelige i at bruge samme omhu i udvælgelsen af den perfekte arbejdsgiver, som når man vælger den perfekte partner.

”Man skylder sig selv at vælge job med omhu, og det under mig faktisk, at folk ikke er mere omhyggelige,” siger han til Communitywoman.dk.

Konsekvensen af et forkert match er nemlig åbenlys. Det kan ifølge ham betyde, at en leder efter et halvt år forlader virksomheden, hvor både arbejdsgiver og lederen er stresset og ærgerlig. Det giver desuden også et hak i CV’et.

”Det perfekte match er som en cykelrytter, hvor Alpe D’Huez pludselig ikke føles så svær at bestige under Tour De France. Hvor trøjen sidder godt og giver lyst til at arbejde ekstra,” siger Kenneth V. Mortensen.