Væksthus vil skaffe kapital til virksomhederne

Nye og bedre muligheder for iværksættere og virksomheder i Region Midtjylland, når det gælder om at finde kapital.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af tidens største udfordringer for at skabe erhvervsmæssig vækst er adgangen til kapital.

Derfor har Vækstforum for Region Midtjylland besluttet at tage en række initiativer for at fremme unge vækstorienterede virksomheders muligheder for finansiering af vækst og udvikling, skriver væksthuset i en udsendt pressemeddelelse.
 
Et af indsatsområderne er at lette adgangen til de såkaldte business angels, der er personer med kapital og kompetencer inden for virksomhedsudvikling.

- Det er i dag blevet offentliggjort, at Væksthus Midtjylland har til hensigt at indgå kontrakt med et konsortium bestående af Keystones, Symbion, Partnerkapital og Nupark Innovation med henblik på at varetage opgaven omkring facilitering af regionale business angels netværk i de kommende tre år, fortæller væksthuset.

Direktør Erik Krarup fra Væksthus Midtjylland glæder sig til at igangsætte initiativet, og har store forventninger til effekten

- Via midler fra Vækstforum for Region Midtjylland har der i de senere år været mulighed for at understøtte netværksaktiviteter mellem regionens business angels, hvilket har været et vigtigt element i bestræbelserne for at fremme kapitaltilførsel til unge virksomheder. Derfor er vi glade for, at Vækstforum for Region Midtjylland vil fortsætte denne indsats, og vi er overbevist om, at samarbejdet med Keystones, Nupark Innovation, Symbion og Partnerkapital vil give yderligere  muligheder for at pleje og udvikle både eksisterende og nye netværk mellem regionens business angels, siger han.

Initiativet er en del af det midtjyske iværksætterprogram "STARTmidt Accelerator", som Vækstforum for Region Midtjylland har igangsat.

"STARTmidt Accelerator" er aktivt i perioden 2011 - 2013 og vil bl.a. medfinansiere over 1.500 midtjyske unge virksomheders tilførsel af viden og rådgivning til deres videre vækst.

Væksthus Midtjylland er operatør på "STARTmidt Accelerator", som udover at understøtte netværk for business angels også indeholder tilbud om adgang til "kapitalcoaches", netværk, vækstgrupper, m. v.

35 iværksættere og virksomheder i region Midtjylland forventes hvert år at få kapitaltilførsel gennem det nye business angels netværk.