V og SF vil genindføre håndværkerfradraget

SF mener, at håndværkerfradraget også skal være en løsning for lejere, og Venstre tror på en genindførsel af ordningen hen over midten.

Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny alliance skaber nu håb for boligejerne. SF og Venstre går sammen med et krav om at genindføre håndværkerfradraget, skriver Jyllands-Posten.

SF er klar til at lægge stemmer til en genindførelse af boligjobordningen, som fra 2012-2014 gav danskerne mulighed for at trække rengøring eller håndværkerarbejde fra i skat, hvis de borgerlige vinder magten efter et kommende valg.

Samtidig vil SF udvide ordningen til også at gælde lejere.

»Det kan eksempelvis være, at en gruppe lejere går sammen for at isolere en ejendom, og det skaber så et fradrag. Det kommer lejerne til gode, for det er træls at have en meget høj varmeregning hvert år. Det kommer sådan set også klimaet til gode,« siger formand Pia Olsen Dyhr (SF).

Venstres næstformand Kristian Jensen (V) kalder SFs forslag om at lade boligjobordningen gælde for lejere for interessant. Han vurderer, at det vil betyde, at nogle af dem, der reelt får en gevinst ud af det, vil være udlejerne.

Socialdemokraternes skatteordfører Astrid Krag (S) mener, at ordningen var god i en krisetid, men at den ikke er holdbar til at skabe arbejdspladser på lang sigt.

Da boligjobordningen blev indført som et forsøg i 2011 gav den mulighed for et årligt fradrag på op til 15.000 kroner pr. person, hvis man havde købt eksempelvis vinduespudsning eller betalt håndværkere for at sætte et nyt køkken op, skriver Jyllands-Posten.