Usund livsstil skader dig til jobsamtalen

Sundhed er ikke en privatsag til en jobsamtale, mener godt halvdelen af lederne med ingeniørbaggrund.

Læs mere
Fold sammen
Mere end hver fjerde leder foretrækker at ansætte medarbejdere, der har en sund livsstil, viser en undersøgelse fra Ingeniørforeningens Lederpanel. Lederne mener direkte, at medarbejderens usunde livsstil kan føre til en fyreseddel.

Og ved nyansættelser mener 67 procent, at de foretrækker at ansætte medarbejdere med en sund livsstil.

»Der er fokus på, at man performer bedre på jobbet, når man er i god form og spiser sundt,« siger formanden for Ingeniørforeningens Lederpanel Allan Ahrensberg, der mener, det er en interessant tendens, at lederne fokuserer på sine medarbejderes sundhed.

Sundhedsfokus på grund af stress
Derudover siger han, at sundhedsinteressen kan være opstået som en naturlig følge af alle de mennesker, der i årenes løb er blevet ramt af stress.

»Netop derfor er der stor opmærksomhed på at undgå at blive syg – både fysisk og psykisk, og have overskud til at yde vores bedste på jobbet og i privatlivet,« lyder hans vurdering.

Allan Ahrensberg indrømmer, at der er en hårfin grænse for, hvor meget man som leder må blande sig i sin medarbejders privatliv. Især hvis en medarbejders livsstil ikke har indflydelse på, hvordan arbejdet ellers i øvrigt bliver udført.