USAs bedst lønnede boss

Den kendte boss for kapitalfonden Blackstone Stephen Schwarzman er den mand, der får den bedste lønning i USA. Det er især børsnoteringen af kapitalfonde, der har givet ham penge i posen.

Foto: Gabriel Bouys/AFP.
Læs mere
Fold sammen
Stephen Schwarzman er en rig mand. Chefen for den kendte Blackstone-kapitalfond topper igen på listen over de bedst lønnede CEOs I USA. Vejen til førstepladsen gik især igennem børsnoteringen af selskabet, skriver Reuters. Den sikreste rute til en plads på listen går dog igennem olie eller naturgas. Direktørerne for selskaber inden for denne industri repræsenterer syv ud af ti bedst betalte topchefer i det amerikanske erhvervsliv – ifølge en undersøgelse fra The Corporate Library.

På andenpladsen finder man Oracle Corps Larry Ellison, og han er efterfulgt af syv olie-direktører og Michael Jeffries – den øverste mand for tøjfirmaet Abercrombie & Fitch Co.

”Det er ret sikker at konkludere, at Schwarzman vil forblive som nummer et på listen over de bedst lønnede eller tæt på i de kommende år,” skriver rapporten. Schwarzman tjente 702,4 millioner dollars, mens Oracles Ellison tjente næsten 557 millioner dollars.


Fik du læst:

Sådan trodsede forgyldte rigmænd krisen

Det tjente de rigeste

Billedserie: Danmarks rigeste