USA-rejser sælges til spotpris

Antallet af solgte flyrejser mellem Europa og Nordamerika er faldet drastisk. Derfor fjerner luftfartselskaberne 400.000 sæder på rutenettet og sænker priserne.

Foto: Scanpix. De rejsende har simpelthen ikke den store lyst til at krydse Atlanten, og det har sat luftfartsselskaberne under voldsomt pres på det transatlantiske rutenet.
Læs mere
Fold sammen
Finanskrisen og USA's skrantende økonomi er årsag til at efterspørgslen på rejser mellem Europa og USA er faldet voldsomt. Og det betyder billigere rejser.

De rejsende har simpelthen ikke den store lyst til at krydse Atlanten, og det har sat luftfartsselskaberne under voldsomt pres på det transatlantiske rutenet.

Derfor fjerner luftfartselskaberne nu godt 400.000 sæder i den udbudte kapacitet på rutenettet, og dropper samtidig priserne kraftigt. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge en analyse fra OAG, Official Airline Guide, kommer der med sædereduktionen til at være fem procent færre sæder mellem Europa og USA allerede i første kvartal af 2009 sammenlignet med 2008, og den vanskelige markedssituation betyder samtidig, at det transatlantiske prisniveau det laveste i mere end 20 år.

De, der vælger at tage turen over Atlanten, vil dog sandsynligvis stadig få mulighed for at brede sig. Den fem procent store reduktion dækker nemlig ikke engang faldet i trafikmængden fra november, hvor der var syv procent færre rejsende over Atlanten.