Upassende påklædning skal påpeges

Medarbejderne skal have klar besked, hvis de møder på arbejde med upassende påklædning, som kan flytte fokus.

Medarbejderne skal have klar besked, hvis de møder på arbejde med upassende påklædning, som kan flytte fokus. Fold sammen
Læs mere

I sidste uges dilemma, som har været til afstemning på Business.dk, var mellemlederen Carsten i noget af et dilemma, da den nyansatte Søren tilsyneladende ikke helt havde afkodet kulturen for sommerpåklædning i den bank, de arbejder i. Carsten var dog meget i tvivl om, hvordan han skulle handle i situationen, eftersom der i virksomheden ikke er nedskrevet nogen regler på området.

Se sidste uges dilemma her:

Ledelsesrådgiver hos Lederne Helle Bruun Madsen tøver imidlertid ikke med at slå fast, at Søren hurtigst muligt, venligt og præcist, skal have forklaret, hvordan man klæder sig i banken:

»Det vigtigste er, at Carsten gør noget med det samme. Han skal ikke vente på, at de internt får sammensat et regelsæt, den slags tager jo tid. Derfor skal han enten selv give Søren en venlig og præcis forklaring om, at shorts og sandaler ikke er passende påklædning i banken, eller også skal han bede de forargede kolleger om selv at tale med Søren,« siger Helle Bruun Madsen.

På sigt kan et fælles regelsæt klart være den bedste løsning, så medarbejderne ikke er det mindste i tvivl om, hvordan de kan og bør klæde sig på arbejdspladsen, siger Helle Bruun Madsen, men tilføjer dog også, at hvorvid man skal have regler eller ej, meget afhænger af virksomheden, kulturen og branchen.

»Nogle virksomheder har så stærk en corporate spirit, hvilket betyder, at det for medarbejderne slet ikke er noget issue, hvordan man skal klæde sig. De ved godt, hvad der er passende,« siger hun.

Selvom der findes flere forståelser af, hvordan man skal klæde sig i forskellige brancher, bør den enkelte leder selv turde bringe sine normer og holdning i spil, mener Helle Bruun Madsen og anbefaler derfor klart løsningsmulighed nummer ét.

»Søren skal have klar besked med det samme. Selv om Søren ikke har møder med kunder, er det vigtigt at ens påklædning ikke flytter fokus fra opgaver og samarbejde heller ikke for kollegaerne, hvilket upassende påklædning meget nemt kan gøre,« siger ledelsesrådgiveren.