Unge vil stadig være sygeplejerske og lærer

Antallet af kvote 2-ansøgere er historisk højt. Sundheds- og pædagogiske uddannelser er i høj kurs.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske unge lader sig tilsyneladende ikke skræmme af fyringsrunder i det offentlige.

Rigtig mange unge har sendt en kvote 2-ansøgning af sted til uddannelser som for eksempel lærer, pædagog eller sygeplejerske i år, viser opgørelsen af kvote 2-ansøgningerne for 2011 fra Undervisningsministeriet.

De største uddannelsesområder - henholdsvis det sundhedsfaglige og pædagogiske område - har begge fået 22 procent flere kvote 2-ansøgere i år end sidste år.

Der er i det hele taget historisk mange unge, der prøver lykken med en kvote 2-ansøgning til de korte og mellemlange videregående uddannelser.

Antallet af kvote 2-ansøgere, som bedømmes på erfaringer frem for karaktergennemsnit, er steget med 22 procent i forhold til 2010 og er historisk højt.

20 procent flere søgt ind på en professionsbacheloruddannelse, mens 30 procent flere har søgt ind på en erhvervsakademiuddannelse.

Samlet har i alt 15 procent flere søgt ind på alle videregående uddannelser end sidste år. Med få undtagelser har alle uddannelserne fået betydeligt flere ansøgninger gennem kvote 2 end i 2010.

Fristen for at søge ind via kvote 2 var den 15. marts. Men der er stadig mulighed for at sikre sig en plads på drømmeuddannelsen som lærer, pædagog, laborant, journalist eller en af de mange andre korte eller mellemlange videregående uddannelser.

Fristen for at sende kvote 1-ansøgninger, hvor det er karaktererne, der tæller, er 5. juli.

/ritzau/