Unge talenter netværker sig til toppen

På CBS holdes Berlingske Business’ årlige arrangement for Danmarks 100 mest fornemme talenter i erhvervs­livet. Der var som forventet blå skjorter og spidse sko på programmet, men først og fremmest networking.

Danmarks 100 mest talentfulde unge fra Berlingskes Talent100 på CBS. Erhvervs­redaktør Peter Suppli Benson fortæller om processen bag udvælgelsen. Foto: Sofie Mathiassen Fold sammen
Læs mere

Samfund uden talenter bliver jævne, ens og grå. Vi har behov for nogle, der stikker hovedet op over flokken og bliver fyrtårne,« siger Berlingske Business’ chefredaktør, Peter Suppli Benson, om afviklingen af Talent100. Og her er de så, talenterne. Samlet i Ovnhallen i Porcelænshaven på Copenhagen Business School. Klar til at blive lagt i ovnen, bagt, snart spiseklar. Og det kunne skræmme enhver landsbytosse fra mark og land at spise det brød, som talent­eliten er: Thomas Kofoed, der er chef for 110 medarbejdere i Netcompany, og som vinder offentlige kontrakter, der tilsammen ender i milliardklassen. Bettina Schjødt Larsen, der tranformerer og ruster Danske Bank til en fremtidig digitaliseret virkelighed. Eller Ask Tonsgaard Brüel, der bærer rundt på en ambition om at være med til at skabe frem­tidens rene energiproduktion. Og. Så. Videre.

Selvhjælp til samhjælp

Networking forstås at være det centrale ­element i Ovnhallen, hvor en hus-DJ spiller, hvad der bedst kan karakteres som up-tempo lounge-musik på granitgulvet, hvor godt til ganen består af kaffe, vand og nødder i små gennemsigtige poser, som står ved siden af svagtrosa bonderoser i højtynde glas. Talenterne skal lære sig selv og hinanden at kende i en slags selvhjælp til samhjælp og tilbage igen gennem det næste år. De sidder pænt på række til et formøde og lytter på Susanne Claus­ager ­Dalgaard fra konsulentfirmaet Mannaz, som det næste år skal facilitere netværksgrupper for de ­talenter, der vil være med. Uffe ­Mikkelsen, 35 år, fra Finanstilsynet og Mads Lacoppidan, 33 år, der er Commercial Excellence ­Director and Head of Digital Strategy hos ALK-Abello, har netop fundet hinanden på granitgulvet.

»Jeg er lidt skeptisk over for netværket, for det lyder, som om det primært er baseret på bare at være et netværk. Jeg så gerne, der også var en karakter af undervisning eller udvikling. Det ville jeg hælde til, der skulle være mere af,« siger Uffe Mikkelsen og får svar af Mads Lacoppidan:

»Jeg prøver at trække ham i en positiv retning. Der er en selektion, der peger mod en god retning. At du har en masse, der er udvalgt, som kan lidt mere, er positivt,« siger han.

Fremtidens erhvervselite

Talenterne er blevet indstillet af virksomheder eller klienter. Over 400 bestod det ­udbudte felt af, mens efterspørgslen lå på 100, og de udvalgte tæller folk fra bl.a. Novozymes, ­Danske Bank, Bestseller og Deloitte. Der er meget hår, der sidder, som det skal, og spidse sko og Ganni-skjorter til 1.500 kr. stykket. Det er eliten af fremtidens erhvervsliv, der er samlet, og der er talentet– 29-årige Nicolai Frederik Bonnén Rossen – i gråt tweedsæt, stifter af Rossen & Company som 23-årig, der ­fortæller, at networking er vejen frem i erhvervs­livet. Det er det, hans virksomhed blandt andet ­beskæftiger sig med. »It’s business, but it’s personal,« siger han.

»Jeg er meget beæret over at være valgt af mine klienter. Og hele netværkstankegangen, mener jeg er helt rigtig. Det er noget, jeg praktiserer rigtigt, rigtigt meget. Jeg søger altid venner i mine forretninger.«

Resten af dagen står på taler, møder med direktører, rådgivere og headhuntere, før ­aftenen byder på DJ, reception og networking i Ovnhallen. Og dertil et års bagetid i netværks­ovnen Talent100.