Unge mænd skal lokkes til studierne

Det skal være slut med unge mænd i Sjællands udkanter, der ikke får sig en uddannelse.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder målet for et nyt projekt til 22 millioner kroner, der skal tage fat i et af det sjællandske områdes største problemer - nemlig de ufaglærte unge mænd. Det skriver erhvervsmagasinet Erhverv Sjælland.

- Drengene bliver i vore udkanter og selv om der er uddannelsestilbud til dem nærmere København, så rejser de ikke til dem. Og hvis de endelig kommer i gang med en uddannelse, så dropper de ud i langt højere grad end pigerne, forklarer videncenterchef på University College Sjælland, Karsten Gynther.

Se billederne: Sådan påvirker krisen de unges syn på arbejde

- Så målet med projektet er, at vi skal forsøge at lave noget uddannelse, som drenge bliver tiltrukket af og fastholdt i.

Det er University College Sjælland (UCSJ), der sammen med en lang række videregående uddannelser, gymnasier og erhvervsakademier på Sjælland står bag projektet, der skal involvere op mod 1000 unge mænd.Endnu er der ikke givet formel godkendelse til projektet, men det ventes at følge til oktober.

I den tre år lange projektperiode skal uddannelsesinstitutionerne afprøve nye måder at få drengene ind på uddannelserne på - og fastholde dem.

- Vi skal sammen med de unge mænd undersøge, hvad der gør, at de vælger ikke at få en uddannelse. Det kan være, at vi skal finde en model for ingeniørstudiet, hvor man kun er en eller to dage i Ballerup om ugen og så har en projektgruppe, hvor man bor, så meget af uddannelsen kan laves lokalt, siger Karsten Gynther om en af mulighederne.