Unge kvindelige ingeniører er beskedne

Nyuddannede kvindelige ingeniører undervurderer deres værdi på arbejdsmarkedet, viser rundspørge.

Foto: Martin Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nyuddannede kvindelige ingeniører undervurderer sig selv, når de skal forhandle deres første løn. I det hele taget har unge ingeniører skruet godt ned for forventningerne til deres første løn, skriver Politiken.

Krisen og høj arbejdsløshed blandt unge ser ud til at have gjort de unge 'realistiske'. Kvindernes forventninger til deres første løn er 1400 kroner lavere end mændenes.

De unge mænd venter at indlede karrieren med en månedsløn, der ligger lige på godt 33.200 kroner, mens de unge kvinder venter en månedsløn på 31.800 kroner. Det viser en rundspørge, som ingeniørforeningen IDA har foretaget blandt studerende og nyuddannede.

- Kvinder skal passe på med at være forsigtige, når de er i et mandefag. Kvinderne skal tværtimod have selvtillid og gøre opmærksom på deres kvaliteter, siger Jytte Hinnerup, formand for Ingeniørforeningens ligestillingsudvalg.

- Ofte føler kvinder, at de skal kunne meget mere for at søge et job end deres mandlige konkurrenter til en stilling, siger Jytte Hinnerup, der rystet over lønforskellene mellem unge mænd og kvinder.

Hun opfordrer de nyuddannede - især kvinder - til at tænke på startlønnen:

- Det kan være svært at hæve lønnen hos samme arbejdsgiver, når man først er kommet ind. Og det kan ikke være rigtigt, at kvinder og mænds job prissættes så forskelligt, som tallene afslører, siger Jytte Hinnerup til Politiken.

/ritzau/