Unge er mindst glade for jobbet

Jo mere grå og tynd i toppen - jo større glæde ved at tage på arbejde.

Foto: SCOTT OLSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omvendt er det de unge mellem 15 og 34 år, hvor skridtene er mest slæbende, når arbejdet kalder. Det viser en undersøgelse blandt 1.300 medlemmer af HK/Privat, som er foretaget af Epinion. I den svarer to ud af tre, at de er tilfredse med deres arbejde, men de unge er lidt mere mellemfornøjede, skriver MetroXpress.

Faglig chef i HK/Privat Carlo Søndergaard forklarer det med, at de unge er nye på arbejdsmarkedet.

»Unge starter nederst i ledelseshierarkiet, og for nogle af dem kommer det nok som en overraskelse. Desuden er de ofte fulde af optimisme og vil tage fat på det hele, og det kan jo ikke altid lade sig gøre. Det har medarbejdere med mere erfaring fundet ud af og involverer sig derfor ikke i alt,« siger Carlo Søndergaard.

Han glæder sig over, at den generelle jobtilfredshed er så stor, som den er. Og så opfordrer han arbejdsgiverne til at tage bedre hånd om de unge og deres arbejdsmiljø. For dem er gode kolleger og et sjovt og interessant arbejde især vigtigt, viser undersøgelsen.

Det er arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv allerede klar over. Udfordringen er derfor mere at afstemme forventningerne sammen med de unge.

»Nutidens unge stiller anderledes krav, som ikke nødvendigvis kan indfries med det samme, fordi de ikke har kompetencerne til det. Vores medlemmer har derfor fokus på at forklare dem, at det ikke er af uvilje. Det handler om at afstemme forventninger og muligheder,« siger Rikke Bregendahl Ørum, der er chef for HR og arbejdsmiljø i Dansk Erhverv.