Undgå fem fejltrin i usikre tider

Når krisen kradser, kigger de fleste virksomhedsledere på muligheder for at tilpasse sig. Men hvordan? Her er fem reaktioner, der kan munde ud i alvorlige fejltagelser.

Foto: Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
1. fejltrin
At udskyde beslutninger, der kan hjælpe virksomheden på langt sigt, af frygt for markedets reaktion på kortere sigt.

“Investorerne vil gerne se positive, kvartalsvise resultater, men ikke i så vid ustrækning, at det vil svække virksomheden på længere sigt,” siger Nancy Kimelman, cheføkonom i investeringsvirksomheden SEI Investments i Oaks, Pennsylvania.

“Alle de beslutninger, du tager nu, og som investorerne kan se – hvad enten det gælder ansættelser, lagerbeholdningen eller yderligere gældsforpligtelser – indebærer også, at investorerne vil drage dine beslutninger i tvivl.”

Du vil selvfølgelig ikke ansætte flere folk, end virksomheden har brug for, eller øge lagerbeholdningen og gælden unødigt. Men den værste beslutning, du kan tage, er ikke at gøre, hvad du burde gøre, på grund af det nuværende investeringsklima. Vig ikke tilbage fra beslutninger, der måske ikke er populære blandt investorerne og analytikerne på kort sigt, men sørg i stedet for, at du kan vise dem den værdi, der ligger bag beslutningerne. Det er det, virksomhedslederne får deres løn for: At træffe valg, der styrker virksomhedens udbud til kunderne og forbedrer den konkurrencemæssige stilling.

“Det er nu, man skal vende tilbage til de grundlæggende principper. De virksomheder, der ser længere frem end blot det næste kvartal, er også de virksomheder, der vil opnå succes,” siger Kimelman.