Undertøjsfirma sagsøger Madonna

Madonna ejer ikke udtrykket 'Material Girl', selv om hun står bag hittet af samme navn. Det mener et amerikansk undertøjsfirma.

Madonna og hendes datter Lourdes står sammen bag den tøjlinje under navnet 'Material Girl'. Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tænk på en 'Material Girl'. Det er nok snarere Madonnas hit af samme navn, der popper op i hovedet. Men sagen er, at 'Material Girl' også er navnet på en amerikansk serie af undertøj.

Derfor er Madonna blevet sagsøgt af det amerikanske undertøjsfirma, L.A. Triumph, for at kalde hendes nye tøjlinje, ja gæt selv, Material Girl. L.A. Triumph  har nemlig kaldt deres egen undertøjslinje 'Material Girl' siden 1997, skriver New York Daily News.

Ikke overraskende mener Madonna, at det var hende, som skabte udtrykket 'Material Girl', da hun skabte sangen af samme navn i 1985 og derved gjorde udtrykket kendt i de fleste afkroge af verden. Den argumentation køber den californiske dommer S. James Otero dog ikke."Denne og andre domstole har afgjort, at det, at synge en sang, ikke skaber et varemærke," har han sagt.

Derfor hjælper det formentlig heller ikke Madonna, at hun har solgt merchandise for en værdi på over 85 millioner dollar tilbage i 80'erne.

Undertøjsfirmaet sagsøgte popstjernen  to uger efter, at Madonna og hendes 13-årige datters tøjlinje blev sat til salg i det amerikanske stormagasin Macys.L.A. Triumph mener ikke, at Madonna har retten til at sælge sit tøj under 'Material-Girl-brandet', fordi det skaber splid i markedet. Og ikke nok med det. Undertøjsfirmaet kræver også al overskydende profit fra tøjlinjen.

Retssagen bliver afgjort i Californien i oktober. Taber Madonna sagen, kan hun blive tvunget til at kalde sin tøjlinje for et andet navn i stedet.