Ultrarig hedgefondchef i hormonskandale

Hedgefondchefen Steven Cohen - der er USAs rigeste af slagsen - fra SAC Capital Advisors er kommet i fedtefadet, efter en af hans mellemledere ville tvinge en medarbejder til at tage kvindelige kønshormoner.

Vi ved det godt, alting er større og mere spektakulært over there. De er dygtigere. De er mere initiativrige. De kan tjene penge - mange penge. Det er jo her, vi finder verdens rigeste mand Bill Gates. Men de kan også noget andet. De har større og saftigere erhvervsskandaler end herhjemme.

Her er af dem ifølge New York Post: Hedgefondchef Steven Cohen fra SAC Capital Advisors LLC er havnet i et voldsomt stormvejr, efter at en af hans ansatte har fortalt, at han er blevet ordineret kvindelige kønshormoner for at performe bedre på jobbet.

Nyheden er blevet stort slået op i New York Post, som godter sig gevaldigt over detaljerne i den bizarre historie. Måske fordi Steven Cohen er den rigeste hedgefondchef i USA med en formue på 6,8 mia. dollar.

Nu er det ikke sådan, at det Steven Cohen selv, der har tvunget østrogenpillerne i halsen på den sagesløse medarbejder, men derimod Ping Jiang, en af Cohens øverste chefer, der har kritiseret mange af de ansatte i fonden for at være alt for aggressive og bedt dem lytte til deres mere feminine sider, hvis de ville være superstjerner i deres branche.

Men Ping Jiang nøjedes ikke blot med at henstille. Ifølge avisen krævede han, at en fondens medarbejdere, Andrew Tong, skulle begynde at spise østrogren for at præstere bedre på jobbet. Ifølge avisen skulle kønshormonerne have bevirket, at Tongs tøjvaner ændrede sig radikalt. Pludselig fortrak han fortrak kjoler frem for habit og begyndte at undvige hustruen for i stedet at indlede et forhold til Ping Jiang. Det hævder avisen i hvert fald.

Ping Jiang har i øvrigt optrådt på Wall Street Journals lister over de 100 bedste aktiechefer i USA, som tjente mere 150 mio. dollar om året.

I april 2006 blev Andrew Tong fyret. Det er ikke helt klart, hvorfor. Selv har han netop stævnet SAC Capital for sexchikane.

Ifølge avisen er de ansatte i SAC Capital skeptiske overfor anklagerne, de hæfter sig især ved, at østrogen skulle givet bedre handler.

En af de ansatte undrer sig i hvert fald så meget, at han til New York Post siger:

”Hvis det var tilfældet, så skulle selskabet vel helt enkelt ansætte kvinder. De gør de ikke, de synes ikke, at kvinder er tilstrækkeligt aggressive.”