Ugens op-og nedture i erhvervslivet

Ugens opture

Huffington Post samler på danske ledere

BMINTERN BMINTERN - Louise Roug Bokkenheuser Fold sammen
Læs mere

Huffington Post har et godt øje til danske ledere.

Tidligere var det Jimmy Maymann, der var højt på strå i koncernen. Nu er en ny dansker i gang med en optur på det hypede medie.

Men mens Jimmy Maymann var oppe på øverste direktørniveau, begynder den nye dansker lidt længere nede i hierakiet.

Louise Roug hedder hun, og selv om navnet har været kendt i mediekredse, betyder springet til jobbet som international direktør på Huffington Post, at flere i en bred kreds nu skal lære hendes navn og kompetencer at kende.

Faktisk var det et fejlslaget forsøg på at komme ind på journalisthøjskolen, som gav hende sparket ud i den store verden.

Siden har hun arbejdet flere steder i USA og altså fået foden inden for hos Huffington Post, hvor opgaven nu bliver at få udnyttet stoffet bedst muligt i de mange inter­nationale udgaver og sikre, at Huffington Posts succeshistorie fortsætter.

Aarhus’ ukendte hr. Mangepenge

BMINTERN BMINTERN - Unifeeder-direktÔøΩr Peter Bohnsen Fold sammen
Læs mere

Peter Bohnsen – hvem?

Der er med garanti ikke mange, der kender manden fra Aarhus, men gjorde man alene kendthedsgraden op i penge, så ville han stå pænt placeret – selv set i forhold til mange af de mere kendte danskere med store pengepunge.

Peter Bohnsen og hans familie er god for 3,7 milliarder kr., skrev Jyllands-Posten forleden. Det interessante er, at det er et tal, som år efter år vokser, og evnen til at få afkast af sin formue er som bekendt ingen given ting.

Peter Bohnsen var tilbage i 1970erne medstifter af et lille containerrederi. Det gik forrygende, og historien kulminerede med et salg af rederiet til en kapitalfond for et par milliarder kroner.

Siden har rigmanden og hans familie på diskret, men effektiv vis, investeret formuen i bl.a. ejendomme og værdipapirer. De seneste år har netop de to ting været gode valg for investorer. Det spændende bliver, om det kan holde ved.

Åbenhed fra advokater! Det er nye tider

Advokat og ordstyrer Thomas Haagen på talertstolen under Nets ordinære generalforsamling onsdag d. 22 marts 2017 i Tivoli Kongrescenter. Onsdag den 22. marts 2017 holdt bestyrelsen i Nets ordinær generalforsamling på Tivoli Hotel og Congress Center.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere

Jeg kender mange advokater. Både professionelt og privat. Og skal jeg generalisere – og det må man godt ind imellem – så går det igen for dem alle, at det er et bevidst folkefærd.

De fleste har rigtigt godt styr på, hvad de siger og gør. Og mange siger ihvertfald ikke mere, end godt er. Og da slet ikke om deres egen økonomi.

Det har ihvertfald hidtil kendetegnet de store advokatfirmaer, som ikke har villet fortælle om deres omsætning og da slet ikke om, hvad ejerne – partnerne – har hevet hjem hvert år.

Derfor er det godt og på tide, at et af de fem største danske advokatfirmaer Gorrissen Federspiel nu åbner op og fremlægger en fin mængde regnskabstal (om end der stadig mangler en del).

Managing partner Tomas Haagen kan fortælle om øget omsætning og fortæller bl.a. detaljer om, hvorfra omsætningen kommer. Det er tiltrængt, at advokatbranchen åbner sig og agerer, som man bør i en moderne transparent virkelighed.

Ugens nedture

Komiske Sass Larsen in action

ARKIVFOTO 2012 af Henrik Sass Larsen- - Se RB 12/4 2017 07.03. S-gruppeformanden kalder det problematisk, at partierne risikerer at være i lommen på interessenter. I stedet for millionstøtte fra virksomheder eller fagbevægelsen skal partierne polstres med flere offentlige midler. Sådan lyder et forslag fra Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen.. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere

Det giver umiskendeligt mindelser om den irakiske kommunikationsminister. Mohammed Saeed al-Sahhaf – »Komiske Ali« – der i sin tid stillede sig op på TV og stolt fortalte om Saddam Hussein-styrkernes sejre og fremmarch, alt imens billeder i baggrunden afslørede det stik modsatte.

Også dansk politik har en komisk Ali, han hedder Henrik Sass Larsen, tidligere erhvervsminister og i dag en af frontfigurerne i Socialdemokra­tiet. I kølvandet på Rigsrevisionens kritik af forvaltningen af DONG-handelen lod Sass Larsen forstå, at nu var hans gamle partikammerat Bjarne Corydon pure frikendt, mens forvaltningsrodet i Finansministeriet i stedet blev tørret af på embedsmændene. Øh, hvad?

Set udefra kan man komme i tvivl, om Sass Larsen overhovedet har været med til de møder hos statsrevisorerne, hvor Sass Larsen i øvrigt selv er medlem. Sass Larsen er ellers et godt bud på en minister i en evt. kommende socialdemokratisk regering. Gossipperne gætter på, at han benhårdt går efter posten som kommunikationsminister.

Gevinst forsvundet i tobakstågerne

STG går på børsen. Scandinavian Tobacco Group skal børsnoteres. Pressemøde, hvor bestyrelsesformand Jørgen Tandrup, CEO Niels Frederiksen (på billedet) og CFO Sisse Fjelsted Rasmussen redegør for børsnoteringen. Fold sammen
Læs mere

Arh, det er næsten ikke til at bære. At endnu en af de store, nye børsnoteringer skuffer. OW Bunker var en decideret skandale, Nets er i første omgang endt som en alt for hårdt pumpet aktie, og nu kommer så et drøn nedad for tobaksaktien Scandinavian Tobacco Group.

Topchefen Niels Frederiksens cigaraktie har ellers ført en nogenlunde stille og rolig tilværelse på børsen siden introduktionen for godt et år siden. Frederiksen har poseret med den store cigar for at illustrere en stabil børsvirksomhed – ikke mange udsving her. Nu kommer der så et kvartalsregnskab, der banker aktiekursen tilbage til udgangspunktet. Cigarsalget er ikke bare fladt, det falder. Og så er der jo ikke meget obliga­tionslignende aktie i tobakken.

De altid mistænksomme gossippere får den lumske mistanke, at hypen og grådigheden omkring børsnoteringer nu om stunder er kørt op i et niveau, hvor alt presses til sidste blodsdråbe. Børsnoteringen af Business Gossip A/S er derfor foreløbig udsat.

 

Departementschef i Skat – nu med sindsro

ARKIVFOTO. Den tidligere departementschef fra Skatteministeriet bliver øverste embedsmand på klippeøen. (se Ritzau historie 240840) Portræt af Peter Loft - tidligere departementschef fredag den 22. januar 2016- - Se RB 23/1 2016 09.10. Peter Loft forlader ministerium med yderligere tre års løn. Tidligere departementschef når samlet op på syv års løn, selv om han ikke har udført arbejde i den periode. (Foto: Sara Gangsted/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere

Skatteministeriet og styrelsen Skat ligger tværet ud på asfalten, og et par håndfulde skatteministre er skubbet ud på skibsplanken.

Af en eller anden grund er det lykkedes for tidligere departementschef Peter Loft at smyge sig uden om ansvaret for de fleste af disse voldsomme anklager. Loft er ellers den højtplacerede embedsmand, som har stået fadder til etableringen af det nuværende kgl. danske skattevæsen efter sine mange, mange år som departementschef (1992-2012). Loft blev »grounded« i 2012, da han blev tjenestefritaget i forbindelse med Helle Thornings skattesag.

Gossipperne er fulde af beundring for Peter Lofts evne til at navigere i dette minefelt mellem politikere og embedsmænd uden selv at få snavs på fingrene. Nu må han imidlertid forvente at skulle stå skoleret for den under­søgelseskommission, der er nedsat. »Det imødeser jeg med sindsro,« siger han til dagbladet Børsen. »Sindsro«–replikken er brugt rigtigt mange gange i dansk politik – som regel dækker det over en anden sindstilstand: »Den er ravruskende gal«.