Ugens globale resultatskabere

Skandale på skandale samt en redning af det italienske modehus Versace.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skandale tvinger tysk postchef ud:

Klaus Zumwinkel, chef for Deutsche Post, har mistet sit job, efter at han er blevet beskyldt for massive skatteunddragelser via en bank i Liechtenstein. 750 tyske topchefer og millionærer skal til sammen have unddraget sig beskatning af 4-5 mia. euro.

Brown overtager Northern Rock:

Gordon Brown, britisk premierminister, nationaliserer den kriseramte realkreditbank Northern Rock. Det bliver den første britiske nationalisering siden 1970’erne – og den kommer nødtvungent: Banken skylder nu den britiske stat mere end 25 mia. pund.

Toshiba taber DVD-krigen:

Atsutoshi Nishida, chef for Toshiba, dropper DD-DVD og opgiver kampen med Sonys Blu-ray om at levere standarden for fremtidens DVD. Store amerikanske kæder som Best Buy og Wal-Mart har meddelt, at de ikke længere vil føre HD-DVD-maskiner.

Credit Suisse i kreditkrisens tegn:

Brady Dougan, chef for Credit Suisse overrasker med tab på 2,85 mia. dollar på mislykkede værdipapirhandler. Tabet er et nederlag for Dougan, der tidligere har understreget, at bankens kontrolsystemer skulle sikre den mod kreditkrisens værste effekter.

Donatella redder Versace:

Donatella Versace, chef for Versace, har reddet modehuset, som kom i krise efter mordet på stifteren, broderen Gianni Versace, i 1997. I to år har Versace givet overskud, salget blev 311 mio. euro i 2007, og hun planlægger nu en stribe nye butikker i Kina.

Russere køber op i Kina:

Alexander Frolov, chef for den russiske stålproducent Evraz, vil købe kontrol med sin kinesiske rival Delong (der er børsnoteret i Singapore) i en handel, der sætter Delongs værdi til 2,1 mia. dollar. Evraz er delvist ejet af milliardæren Roman Abramovich.

Jernpriser stiger vildt:

Roger Agnelli, chef for den brasilianske minegigant Vale, har opnået prisstigninger på jernmalm på 65 procent i nye aftaler med japanske, sydkoreanske og tyske stålproducenter. Den uventet høje stigning tyder på, at den globale efterspørgsel efter stål stadig er meget kraftig.

Vinderen af råvarespillet:

Mick Davis, chef for Xstrata, har fra 2001 til 2008 øget markedsværdien af den schweiziske minekoncern fra 500 mio. dollar til 74 mia. dollar. Han har købt stribevis af mineselskaber i en gigantisk – og vellykket - satsning på, at råvarepriserne ville stige.

SAB Miller angriber Carlsberg:

Graham Mackay, chef for verdens næststørste bryggerikoncern SAB Miller, vil nu vinde markedsandele på det lukrative russiske marked. Her har Carlsberg efter overtagelsen af S&N fået 38 procent af markedet. Men Mackay er ikke tilfreds med sine seks procent.