Ugens Dilemma: Når du har en "Laura" blandt medarbejderne

Du er daglig leder af et cateringfirma med tilhørende storkøkken, som producerer og leverer frokost til en håndfuld virksomheder. Din kok er Mathilde på 51 år, som blandt medhjælperne i køkkenet går under kælenavnet "Laura", fordi hun i sin adfærd og statur minder om familien Varnæs´ navnkundige kokkepige i Matador.

Foto: Steen Jacobsen

"Laura" har været ansat siden firmaets start og er en dygtig og pålidelig kok, men efter din mening sværger hun lige lovlig meget til "sådan plejer vi at gøre"-tankegangen.

Ved årsskiftet har virksomheden mistet to store kunder, som begge gav udtryk for, at de synes, maden er for gammeldags og forudsigelig. Du frygter, at flere aftaler bliver opsagt, hvis du ikke straks ændrer radikalt på menuen. Din gode ven Carl, der er køkkenchef på en succesfuld restaurant, anbefaler dig at føje eksempelvis tang, ramsløg og levende myrer til listen over ingredienser og retter.

Da du meddeler "Laura", at der omgående bliver ændret radikalt på menuen, siger hun fra.

Hun siger, at i de 25 år, hun har lavet traditionel, dansk mad, har der aldrig været noget at sætte en finger på, og skal firmaet til at tilberede "sådan noget moderne pjat", vil hun overveje sit job.

Hvad gør du? Stem og skriv din kommentar nedenfor