Ugens Dilemma: Når du har en ”Jørgen Varnæs” ansat

Der er dage, hvor Jørn enten slet ikke møder op i butikken eller først kommer ved middagstid og med tømmermænd efter endnu en festlig aften.

Foto: SPENCER PLATT.
Læs mere
Fold sammen

Du er eneejer af en butikskæde, der sælger tøj. For et halvt år siden købte du en eksisterende tøjbutik, som du har indlemmet i din kæde. Du overtog også personalet på 12 medarbejdere, og du har valgt at lade den hidtidige butikschef Jørn blive på sin post. Jørn er en mand, der er kendt for sit særdeles gode købmandsskab, og hans økonomiske resultater er allerede nu de bedste i hele butikskæden. Jørn er endvidere meget vellidt af medarbejderne, i hvert fald de fleste af dem.

Men det viser sig, at Jørn, der er i 40’erne, har en skyggeside. Blandt medarbejderne går han under øgenavnet ”Jørgen Varnæs”, fordi han med sin attitude, cottoncoat, jakkesæt, udenlandske cigaretter samt glæde ved kvinder og ”en lille én” minder om den navnkundige højesteretssagfører ”Jørgen Varnæs” fra den nu igen aktuelle tv-serie Matador.

Du er nu kommet i tvivl om, hvorvidt du kan leve med Jørns udsvævende adfærd. Han kan blandt andet finde på at rejse en uge på ferie uden at give besked på forhånd – selv om I to skulle have haft et vigtigt møde. Der er også dage, hvor Jørn enten slet ikke møder op i butikken eller først kommer ved middagstid og med tømmermænd efter endnu en festlig aften. Hans stil har medført klager fra to af medarbejderne over hans ”manglende evne til at give klar besked.”

Hvad gør du? Stem og skriv din kommentar nedenfor