Ugens Dilemma: Når der tilsyneladende er sket et internt tyveri

Stemningen i teamet er rigtig dårlig, efter et tyveri på en rejse for medarbejderne.

Foto: KELD NAVNTOFT.
Læs mere
Fold sammen
Du er teamleder i en kemivirksomhed, der leverer laboratorieanalyser til hospitaler, og har personaleansvaret for fem medarbejdere. I de seneste to år er I blevet rystet godt sammen, og der har ikke været udskiftninger. Jeres resultater bliver bedre og bedre, og virksomhedens ledelse har derfor foræret dig og medarbejderne en forlænget weekendtur til Paris med alt betalt.

For tre uger siden tog I så af sted. I boede i en lejet villa i udkanten af byen, og turen gik rigtig godt – men kun lige indtil sidste aften. Her kom det frem, at medarbejderen Marianne havde fået stjålet 500 euro i kontanter samt hendes vielsesring, som har kostet 15.000 kr. Både pengesedlerne og ringen lå i en taske inde på hendes værelse i villaen. Marianne meldte tyveriet til politiet. Du har også selv talt med det franske politi, som siden er vendt tilbage til dig med en besked om, at der ”ikke er tegn på, at der har været indbrud.” Ifølge politiet er der heller ikke indikationer på, at der har været uvedkommende i villaen, mens I var der. Ergo tyder det på, at tyven måske er en af medarbejderne…

Siden hjemkomsten fra Paris har stemningen i teamet været rigtig dårlig, og medarbejderne har svært ved at fokusere på opgaverne. Der har været en del sygemeldinger, og effektiviteten er faldet mærkbart. Luften er fuld af mistænksomhed og mistillid.

I har allerede – på dit initiativ – holdt et teammøde om sagen. Du har endvidere holdt individuelle møder med alle fem medarbejdere. Ved begge lejligheder sagde du, at du ikke er politimand, og at du ”har fuld tillid til alle.” Du indskærpede samtidig, at det er ”vigtigt, at vi alle kommer hurtigt videre, og
at det daglige arbejde skal passes som hidtil.” Men disse tiltag har desværre ikke virket. Og netop i dag har virksomhedens direktør påtalt over for dig, at jeres team endnu ikke har leveret det fornødne i forhold til en vigtig hasteordre til et hospital.

Hvad gør du? Stem og deltag i debatten nedenfor.