Ugens Dilemma: Kollegerne keder topchefen

Det skulle være så godt, men nu er det bare så træls… Du har fået indført såkaldt værdibaseret ledelse i din virksomhed, og det har praktisk talt taget al pondus ud af din ledelsesgruppe, og du savner handling og fremdrift. Du er i topchefens sko – hvad gør du?

Og hvad nu hvis du er topchefen og i øvrigt godt træt af, at dine kolleger i ledelsesgruppen er blevet lige lovligt høflige på en sådan måde, at I er blevet nærmest handlingslammede? Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Kæft, trit og retning er gået af mode i de fleste danske virksomheder, og nu snakker vi i stedet for om moderne ledelse, skandinavisk ledelsesstil og flad lederstruktur.

Og enhver større dansk virksomhed med respekt for sig selv har da også i løbet af de seneste 10 - 15 år indført ”værdibaseret ledelse”, hvor den overordnede tankegang er, at hvis du som medarbejder eller leder kommer i tvivl om, hvordan man skal handle i en bestemt situation, så kan man blot tænke på virksomhedens værdier. Er det for eksempel ”ansvar” eller ”respekt”, så skulle svaret gerne give sig selv i den pågældende situation.

Men! En ting er dog, hvilke værdier du og din virksomhed beslutter, at I gerne vil efterleve – men hvad nu hvis folk helt misforstår det? Hvad nu hvis alle tror, at ”respekt” betyder, at de ikke må modsige hinanden – og da slet ikke topchefen… Og hvad nu hvis du er topchefen og i øvrigt godt træt af, at dine kolleger i ledelsesgruppen er blevet lige lovligt høflige på en sådan måde, at I er blevet nærmest handlingslammede?

Deltag i afstemningen og debatten om Ugens Dilemma, som Ledernes Hovedorganisation har lavet for Business.dk på baggrund af de spørgsmål, som deres medlemmer hver uge ringer ind og beder om råd og sparring til.

Ugens Dilemma:
Du er direktør i en større virksomhed, som igennem nogle år har benyttet sig af værdibaseret ledelse, også inden du blev ansat. Du har nu flere gange oplevet, at alle konflikter og uenigheder i ledergruppen på syv personer dysses ned, fordi værdierne ’tillid’ og ’respekt’ dominerer.

Ledergruppen søger hele tiden konsensus, idet lederne har udviklet en kultur med fælles forestillinger og fodslag. Du synes, denne adfærd giver handlingslammelse og mangel på beslutninger om udvikling af både virksomhed og produkter

Business.dk forbeholder sig ret til, men er ikke forpligtet til, at redigere eller fjerne kommentarer fra debatter, der er:

- i strid med gældende lovgivning
- racistiske eller injurierende
- skrevet i en grov tone
- udleverer personlige oplysninger

Ved at kommentere accepterer du, at Business.dk herefter frit og fremover kan offentliggøre dit indhold i Berlingske Tidende, på www.business.dk eller andre platforme og medier, som drives af Det Berlingske Officin.