Uffe Mikkelsen

Det offentlige

Uffe Mikkelsen Talent 2017 det offentlige Fold sammen
Læs mere

Masser af kriseerfaring

Hvordan skal vi håndtere finansielle kriser? Det har Uffe Mikkelsen svaret på. Han er vicekontorchef i Finanstilsynet og leder et team på seks.

»Finansielle kriser kan have drastisk indvirkning på et lands økonomi. Vores opgave er at sikre, at kriser ikke kommer ud af kontrol,« forklarer Uffe Mikkelsen.

Efter et år har han bidraget til udviklingen af flere krisehåndteringsplaner, der sikrer bankerne og Danmark i krisetider.

Uffe Mikkelsens viden bunder i, at han har været vidne til flere finansielle kriser, herunder en dyb krise i Cypern, hvor han var med til at udvikle en strategi for øens to største nødlidende banker.

Ifølge Stig Nielsen, der er kontorchef i Finanstilsynet, er det ikke kun som økonom, at Uffe Mikkelsen skiller sig ud.

»Han har evnen til at drive et projekt fremad. Som leder evner han at samle og motivere sine medarbejdere og omsætte komplekse opgaver til konkrete bestanddele, medarbejderne kan følge,« uddyber Stig Nielsen.

Lederrollen passer Uffe Mikkelsen godt.

»Jeg motiveres i høj grad af at lede et team. Det er nogle andre kompetencer, jeg får lov at udvikle som leder end dem, jeg bruger, når jeg som økonom vurderer et lands økonomi,« siger han.

Uffe Mikkelsen 35 år, vicekontorchef, Finanstilsynet

 

2009: Cand.oecon., Aarhus Universitet

2009: Fuldmægtig, Danmarks Nationalbank

2012: Økonom, Den Internationale Valutafond (IMF)

2016-: Vicekontorchef, Finanstilsynet