Udstationering fører til afsked med firmaet

Når en medarbejder pakker kufferterne til en udstationering og tager afsked med kollegerne herhjemme, kan det meget vel være første skridt på vejen mod et helt nyt job.

Halvdelen af udstationerede vælger nemlig at skifte job til en anden virksomhed under udstationeringen eller inden et år efter hjemkomsten, skriver Ingeniøren.

Tallene fremgår af en ny undersøgelse fra GMAC Global Relocation Services, som har spurgt 180 virksomheder på verdensplan, herunder tre danske. 24 pct. af de udstationerede medarbejdere valgte at kvitte jobbet under udstationeringen, og yderligere 28 pct. sagde op inden for et år efter, at de kom hjem Til sammenligning lå den gennemsnitlige årlige udskiftning i virksomhederne på 13 pct. Konsulent Kirsten Hammarkvist, som er initiativtager til det danske Netværk for Hjemvendte, peger på, at de udstationerede får udvidet deres karrierenetværk, og i kombination med det øgede selvværd bliver det ofte et springbræt til en mere attraktiv karriere i en anden virksomhed. Hos Mærsk Olie og Gas og GN Store Nord, der begge har deltaget i undersøgelsen, er man uforstående. »Vi er slet ikke i nærheden af de tal,« fortæller Finn Verbiest, vicepresident for global HR i GN Store Nord, der dog ikke vil oplyse GN Store Nords tal fra undersøgelsen til Ingeniøren. »Når de kommer hjem, opstår der en anden situation. De har haft tid til overvejelse, og der er altid nogle, der ikke er tilfredse. De er blevet mere attraktive på jobmarkedet, fordi de har fået mere erfaring«, siger han.

Kilde: Ingeniøren