Udsigt til billige flybilletter

Antallet af flybilletter til salg stiger, samtidig med at passagererne er på flugt, og det kan resultere i en voldsom priskrig på sommeren flybilletter.

Foto: Modelfoto/Colourbox. Danskerne kan glæde sig til billige flybilletter.
Læs mere
Fold sammen
Danske flypassagerer kan godt begynde at glæde sig. Der er udsigt til en voldsom priskrig på flybilletter, og det kan komme til at betyde billige sommerrejser til danskerne. Det skriver Jyllands-Posten.

Konkurrencen om at fylde hullet efter det krakkede Sterling betyder, at der fra marts vil blive udbudt 50.000 flere flybilletter, end da Sterling eksisterede. Og da finanskrise og forbrugsstop samtidig betyder at passagertallet er faldende, bliver der kamp om kunderne.

”Passagertallet i europæisk flytrafik ligger omkrig 10 procent under sidste års niveau på grund af kraftig nedgang i efterspørgslen. Hvis selskaberne fastholder den ekstra udbudte kapacitet, kan det hele ende i en udmattende priskrig, der kan koste flere af selskaberne millioner af kroner i tab,” siger direktør i Travelbroker Nordic, Ole Kirchert Christensen.

Ifølge Jyllands-Posten er også Cimber, der netop har overtaget resterne af det krakkede Sterling, klar til at kaste sig ind i priskrigen.

”Der kommer priskrig, og den er på mange måder allerede begyndt. Vi ser billetter til London Gatwick for 199 kroner og Nice for under 300 kroner. Og i den kommende tid vil passagerne kunne komme til mange destinationer for 200, 300 eller 400 kroner,” siger salgs- og marketingdirektør i Cimber Sterling, Bjarne Rasmussen til Jyllands-Posten.