Ud på dybt vand

Friheden til at tage skæve beslutninger var årsagen til, at Ivan Beltoft valgte at hoppe ud i et liv som selvstændig.

Ivan Beltoft er gået vejen som selvstændig og har stiftet IT firmaet Immeo. Foto: David Leth Williams Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For Ivan Beltoft var der ingen tvivl. Efter ti år hos IT-virksomheden Netcompany var tiden kommet til at springe ud på det dybe vand og blive selvstændig. Han etablerede derfor konsulentvirksomheden Immeo sammen med tre partnere i september sidste år.

Foreløbig har det været en succes. Virksomheden har i dag 12 ansatte og arbejder med at lave digitale løsninger til både private og offentlige kunder.

Det drejer sig om at få virksomhederne til i højere grad at få tænkt de digitale løsninger ind i deres værdikæde.

»Vi hjælper kunderne med at kunne konkurrere i den digitale tidsalder, som vi befinder os i. Vores fokus er at få vores kunder til at gøre deres forretning hurtigere og nemmere. Gøre det de hele tiden har gjort, men bare smartere,« siger Ivan Beltoft.

»Et eksempel er Blockbuster, der er i dag er udkonkurreret af Netflix. I dag vil vi sidde hjemme i sofaen og bestille filmen i stedet for at gå ud i det dårlige vejr og hente den. Det er den form for digital transformation, der er meget afgørende,« siger Ivan Beltoft, som ikke lægger skjul på, at det var et stort skridt at blive selvstændig.

»Man kommer fra noget, der er sikkert. Men jeg kunne mærke, at jeg virkeligt havde lysten til at prøve noget i et mindre team. Det handlede om, at jeg på den måde igen kom tættere på kunderne. Jeg havde brug for at realisere de tanker, som vi havde,« siger Ivan Beltoft.

Vender ikke tilbage

Han er uddannet civilingeniør med speciale inden for softwareudvikling fra Aalborg Universitet. Den første del af hans karriere har han tilbragt hos Netcompany, der har haft en ganske solid vækst og i dag er en virksomhed med 600 mand.

Ivan Beltoft ser ikke sig selv vende tilbage i rollen som ansat. Det er mere tillokkende at være en fri fugl.

»Det er friheden til at kunne tage nogle beslutninger, der er lidt skæve. Hvis du er fastansat, er der en bestemt rolle, som du skal fylde ud. I Netcompany glider tingene fint, men man sidder hele tiden med ideer om, hvordan man kan gøre det anderledes og få prøvet sig selv af,« siger Ivan Beltoft, der understreger, at det at være selvstændig naturligt nok indebærer en række administrative opgaver.

Men dem finder han ikke så besværlige og ser dem på mange måder blot som endnu en udfordring.