Tysk bankchef angribes for sexisme

Kvindelige topchefer gør virksomhederne "smukkere og mere farverige", sagde Deutsche Banks topchef, og nu regner kritikken ned over ham.

Josef Ackermann - Kvinder er så smukke. Og farverige. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL ROLAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Josef Ackermann mente det formentlig godt, da han valgte at blande sig i den lige nu ophedede tyske debat om, hvorvidt man med lovgivning skal tvinge erhvervslivet til at tage flere kvinder ind i direktioner og bestyrelser.

Deutsche Bank-chefen forklarede, at der desværre lige for tiden ikke var nogen kvinder i Deutsche Banks direktion, og heller ikke i laget lige under direktionen.

"Men jeg håber, at det en dag vil blive mere farverigt, og også smukkere," sagde han om sin egen ledelse, og det har fået politikere fra alle lejre til at ryste på hovedet.

Se også: Ti velbetalte amerikanske kvinder

Ønsket om flere kvinder i ledelserne har nemlig massiv opbakning også fra borgerligt hold; de kvindelige forbundsdagsmedlemmer fra regeringspartierne CDU og CSU støtter direkte et krav om lovgivning.

"Hvis man vil have det smukekre og mere farverigt, skal man gå ud i en blomstereng eller på museum," lød rådet fra forbrugerbeskyttelsesminister Ilse Aigner, som kommer fra CSU, og Europa-parlamentsmedlem Silvana Koch-Mehrin fra det tredje regeringsparti, FDP, havde et andet forslag:

"Hvis Ackermann vil have mere farve i direktionen, skulle han hænge nogle billeder på væggen," sagde hun, og fortsatte:"Kvinder i lederstillinger opfatter ikke sig selv som dekorationsgenstande, og det gælder med sikkerhed også for kvindelige chefer i Deutsche Bank."

Hendes partis spidskandidat i Hamburg, Katja Suding, kaldte simpelt hen Ackermanns udtalelse for "et pinligt faux pas". 

Fra Deutsche Bank lyder det, en smule ærgerligt, at Ackermann bare svarede på et spørgsmål om, hvad han mener om kvindekvoter, og at hans svar blev gengivet stærkt forkortet. Hvad han mente, var, at der hos Deutsche Bank allerede arbejder kvinder, som ikke har brug for kvoter.