Tullik Helene Ystanes Føyn

Det offentlige

Læs mere
Fold sammen

Finansministeriets stærke økonom

Som departementschefsekretær i Finansministeriet fungerer Helene Føyn som ­bindeleddet mellem departementschefen, organisationen og eksterne parter. Inden da arbejdede hun med de statsejede ­selskaber og har været ministersekretær. Helene Føyn spiller som departementschefsekretær en central rolle i at sikre robuste processer og har haft en afgørende andel i implementeringen af systematiseret og effektiviseret driftsstyring og ledelseskommunikation på tværs af departementet.

»Min opgave er at levere overblik, sikker drift og stærk faglighed,« siger hun.

Afdelingschef i Finansministeriet, Peder ­Lundquist, er ikke i tvivl om, hvorfor Helene Føyn lykkes.

»Helene er en dygtig økonom, der besidder en ro og har et stort overblik kombineret med en elefantagtig hukommelse. Hendes evne til at ­favne komplekse sammenhænge fører til ­konkrete løsninger,« forklarer han.

Som tidligere fuldmægtig med ansvar for statslige selskaber som DONG Energy og SAS har hun været med til at udarbejde ­statens ejerskabs­politik. Et politisk stykke håndværk, der sætter retningen for statslig ejerskabsforvaltning i dag.

I fremtiden ser Helene Føyn sig selv gå ­ledervejen.

»Jeg inspireres af at samarbejde med ­dygtige kolleger og muligheden for indflydelse. Min motivation ligger i at finde løsninger og skabe forbedringer, der ­kommer samfundet til gode,« siger hun.

Tullik Helene Ystanes Føyn 33 år, departementschefsekretær, ­Finansministeriet

2008: Cand.polit., KU

2008: Analytiker/konsulent, PÖYRY AS

2009: Videnskabelig assistent, DTU ­Klimacenter

2012: M.Sc. international relations, ­University of Cambridge

2012: Fuldmægtig, Finansministeriet

2015-: Ministersekretær og siden departements­chefsekretær, Finansministeriet